התנדבות

פסטיבל אייקון מושתת מאז היווסדו על רוח קהילה ועל התנדבות — מההנהלה הבכירה ומטה. המתנדבות והמתנדבים הם הרוח החיה של הפסטיבל ובלעדיהם הוא לא היה יוצא לפועל. והתמורה? שפע של הנאה — וגם כרטיסי כניסה לאירועים בחינם.

להרשמה להתנדבות באמצעות טופס מקוון

אז בעצם למה לי להתנדב?

קודם כל, להתנדב זה כיף! המתנדבים והמתנדבות נמצאים בלב העניינים. אין כמו התנדבות בפסטיבל כדי לפגוש עוד חובבים וחובבות בדיוק כמוך, לעבוד לצידם וליהנות ביחד. לאורך השנים נוצר הווי התנדבות יחיד במינו, שבזכותו השהות בפסטיבל היא חוויה כיפית במיוחד.

אבל זה לא הכול – המתנדבים והמתנדבות נחשפים למתרחש מאחורי הקלעים של הפסטיבל וזוכים להתרועע עם שלל המרצים, בכירי העמותות המארגנות וכמובן הסגל. וחשוב כמובן לא לשכוח לבקש כרטיסי חינם לאירועים בימי ההתנדבות!

התנדבות? מה זה אומר בעצם?

פסטיבל אייקון מציע למתנדבים ולמתנדבות בו שורה ארוכה של תפקידים. אל חשש – שום תפקיד לא דורש לפרק פצצה מתקתקת או לעבור טיפול בעלוקות, גם אם ממש תרצו. הנה טעימה מתפקידי ההתנדבות בפסטיבל:

  • לוגיסטיקה: יחידת העילית של הפסטיבל — שליחי ושליחות הלוגיסטיקה, שמעבירים את כל הדברים שצריך ומכבים שריפות (מטפוריות בלבד). בין השאר היחידה הזאת מוודאת שכל בקבוק מים יימצא בדיוק במקום ובזמן שבו יזדקקו לו.
  • שמירת חפצים: כוח המשמר חסר המורא המשגיח על חפצי הקהל המגיע לפסטיבל. הקהל מגיע עם תיקים, מזוודות, חרבות ואלות מספוג ושלל חפצים אהובים אחרים. כדי שלא יצטרכו להסתובב איתם כל היום, קיים במתחם חדר שמירת חפצים. בחדר הזה נמצא הצוות שתפקידו לקבל את החפצים, לאחסן אותם במקום בטוח ולהשגיח שהכול יישאר במקומו.
  • הפונדק: הפונדק הוא המקום הכי טעים בפסטיבל! בו ניתן למצוא שתייה קרה, נשנושים טעימים ופינת רביצה, לטובת הקהל הצמא והמותש מההתרוצצות בין ההרצאות, הדוכנים ושאר האטרקציות של עולמות. מתנדבי ומתנדבות הפונדק אמונים על המכירות בפונדק.
  • מודיעין: כמה פעמים רצית לדעת איפה מתרחשת ההרצאה המאלפת הבאה ולא ידעת את מי לשאול? המתנדבים והמתנדבות בדוכן המודיעין יידעו את כל מה שצריך לדעת על הפסטיבל, ועוד כמה דברים שלא באמת חייבים לדעת, ויענו על שאלותיהם הקהל.
  • קופות: את קופות הפסטיבל מאיישים קוסמות וקוסמים שמוכרים כרטיסים לקהל.
  • דוכני העמותות המארגנות: בדוכני העמותות המארגנות אפשר להצטרף לעמותות ולרכוש ספרים ומרצ’נדייז.
  • אפסנאות: צריך לספק לסגל הפסטיבל את הציוד הלוגיסטי, לוודא שהוא חוזר, ושהטושים לא יאזלו מוקדם מדי. מזל שיש אפסנאיות ואפסנאים.
  • סדרנות: אלה ששולטים בזרימת הקהל לתוך האולמות, ומוודאים שהקהל ייכנס לאולם הנכון בזמן הנכון ועם הכרטיס הנכון.

חשובה לא פחות ההשתתפות בצוותי ההקמה והפירוק, שבלעדיהם לא יהיו שולחנות וכיסאות בקופות או עיצוב על הקירות. צוות ההקמה פועל לפני הפסטיבל ובתחילתו, והופך את המתחם היומיומי לשער אל עולמות אחרים. צוות הפירוק מחזיר בסוף הפסטיבל את המתחם למצבו המקורי, כדי שבני התמותה לא יגלו איך נראה מתחם אייקון. לטענת רבים, ההקמה היא הדבר השני הכי כיף בפסטיבל – אחרי הפירוק.

 

מי יכול.ה להתנדב?

כל מי שחגגו יומולדת גיל 15 לפני הפסטיבל מוזמנים ומוזמנות להתנדב. מתחת לגיל 18 נדרש אישור מההורים שניתן למצוא בקישור כאן. אנחנו עושים מאמץ להתאים את ההתנדבות לכולם – אז לכל צורך שהוא, אל תתביישו – שִלחו לנו שאלות לדוא"ל.

 

אוקיי, אני רוצה להתנדב – מה לעשות?

כל מה שצריך לעשות זה להירשם בטופס – ומשם כבר ניצור איתך קשר להמשך התהליך. אם עברו שבועיים ולא יצרנו איתך קשר, ייתכן שקרתה תקלה והמייל שהזנת לא היה תקין. במקרה כזה מומלץ לפנות אלינו בדוא"ל.

לפני הפסטיבל יתקיימו תדריכי מתנדבים (פרטים נוספים לגביהם ישלחו בהמשך). בתדריך תזכו להכיר את צוות כוח האדם ואת סגל הפסטיבל הבכיר, לשמוע הסברים על התפקידים הפתוחים להתנדבות, לקבל תשובות לכל שאלותיכם ולהכיר מתנדבים נוספים כמוכם וכמוכן.

 

ואם יש לי שאלה כבר עכשיו?

אפשר ליצור איתנו קשר בדוא"ל: volunteers@sf-f.org.il

נתראה בתדריכים!

צוות כוח אדם