זמן אירוע\חדראירועתיאורסוג אירועתגיות
יום שני 5/10 10:00 - 11:00
אשכול 1
למה כולם טועים? / ד"ר קרן לנדסמן

בסוף דצמבר הופעל מגדל G5 הראשון בעיר ווהאן. מזג האוויר החמים נשא את שובל הכימיקלים לעבר מעבדת הרפטיליאנים, בדיוק בפינה הצפון-מערבית של משטח הארץ.
או שלא.
בהרצאה נדבר על שלל תיאוריות הקונספירציה ששומעת כל מי שעיסוקה קשור ולו במקצת למחלת הקורונה, ונברר איך להפריך אותן בקלות.
על המרצה: רופאה מומחית באפידמיולוגיה, מייסדת וחברה בעמותת מדעת לקידום בריאות הציבור, ומחברת הספרים "שמים שבורים" ו"לב המעגל".

הרצאהמגפות
מדע ואקדמיה
ספקנות
יום שני 5/10 10:00 - 12:00
אשכול 2
הארי פוטר והבחירה הגורלית / אמנון הלל

סדרת "הארי פוטר" עוסקת לא מעט בנושאים כמו בחירה חופשית, בחירה מוסרית והאחריות שנובעת מהן. בהרצאה נבחן איך מתייחסת הסדרה לבחירות וליכולות, לגורל ולרצון החופשי, ולגורמים הפנימיים והחיצוניים שמשפיעים על הבחירה ‒ בחיי הדמויות ובחיי הקוראים. נראה כיצד שבעת הספרים מעמיקים את משפטי המפתח של דמבלדור על בחירה מול יכולות, נסיבות מול החלטות והכרעה בין הנכון לבין הקל.
על המרצה: מורה לספרות ומומחה להארי פוטר. מרצה על הסדרה בשלל מסגרות במסגרת המיזם "סוד הקסם".

הרצאהבחירות
הארי פוטר
ספרות
ספרות ילדים
פילוסופיה
פנטזיה
יום שני 5/10 10:00 - 11:00
אשכול 3
אני ואתה נשנה את העולם? / איל חיות-מן

האם הבחירות שפרטים עושים באמת יכולות להשפיע על העולם ולשנות אותו? יצירות פנטזיה קלאסיות ענו על השאלה הזאת ב"כן" מהדהד. לעומת זאת, בעשורים האחרונים עולה מהז'אנר נעימה הרבה יותר ספקנית. מאין מגיע השינוי הזה, ומה משמעותו? נעיין ב"שיר של אש ושל קרח" (מרטין), "רשומות קוטל המלכים" (רותפוס) וטרילוגיית "האדמה השבורה" (ג'מיסין), ונשאל מה השתנה ומה היצירות הללו אומרות לנו על טיבן של בחירות.
על המרצה: סופר ודוקטורנט לפילוסופיה יהודית.

הרצאהבחירות
ספרות
פנטזיה
יום שני 5/10 10:00 - 14:00
משחקים 1
משימה בראס שארמה / איתי אפלבאום

בעתיד הרחוק, שבו האיחוד האנושי שולט ברוב שטח הגלקסיה, טייסי רובוטים יחידי סגולה – לאנסרים – נשלחים עם המכונות שלהם ליישב סכסוכים, להשכין סדר ולפתור בעיות. גם לכם יש משימה: בינה מלאכותית מתקדמת יצאה משליטה בכוכב הלכת ראס שאראמה, ועליכם לנטרל אותה.
משחק מבוא לשיטת המשחק LANCER מבית Massif Press, שבה השחקנים מגלמים טייסי רובוטים. יש להתחבר למחשב כדי להשתמש באופן מיטבי באפליקציית דף הדמות הייעודית. המשחק יתנהל בעברית, אך דפי הדמות והמכניקה כתובים אנגלית.
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחניחלל
מדע בדיוני
משחקי תפקידים
מתאים למתחילים
יום שני 5/10 11:00 - 12:00
אשכול 1
ספיידרוורס: מודל גברי לאמריקה חדשה / יוני שלמון

"ספיידרמן: ממד העכביש" הוא אחד הסרטים הנפלאים שנעשו בשנים האחרונות. בהרצאה נשמע איך דברים שהתרחשו מאחורי הקלעים הניעו את מה שראינו על המסך, נדבר על סיפור מקור מול גרסאות ונראה איך הפך מיילס מוראלס האפרו-היספני-אמריקני לגיבור של סיפור חלופי במציאות שבה המודלים הגבריים סביבו קורסים. נראה גם תהליכי עבודה מהממים ונגלה איך הם משתלבים בנושא המרכזי של הסרט.
על המרצה: ראש המחלקה לאנימציה במכללת מנשר לאמנות, אנימטור ובלוגר על אנימציה.

הרצאהאנימציה
מין ומגדר
קולנוע
יום שני 5/10 11:00 - 12:00
אשכול 3
יוגי-הו: הבחירה בקלפים / אסף הדרי

כולם מכירים את יוגי-הו כסדרת אנימה שהיא גם פרסומת למשחק קלפים, אבל זה לא היה המצב בראשית ימיה של המנגה. איך הפכה הסדרה מסדרת אימה מרובת משחקים לסדרת פנטזיה הסובבת סביב משחק קלפים אחד? איך זה השפיע על העיבודים הרבים של הסדרה? ומה היה עשוי לקרות אילו קאזוקי טקאהאשי, יוצר המנגה ומשחק הקלפים, היה בוחר במשחק אחר מזה שאנחנו מכירים כיום?
על המרצה: גיימר, אוטאקו וגיק. אוהד נלהב של יוגי-הו.

הרצאהבחירות
טלוויזיה
מנגה ואנימה
משחקים וגיימינג
יום שני 5/10 11:00 - 15:00
משחקים 3
פלאים – אל הניצחון / גלית דותן

כל גיבור זוכר ש"עם כוח גדול באה אחריות גדולה". אבל מה קורה כשלא זוכרים, או כשאין לכם מושג מי נגד מי ומהו הכוח המושך בחוטים? הבחירה אומנם בידיכם, אבל אין לכם מושג מהי הבחירה הנכונה!
במשחק הזה תשחקו קבוצת גיבורי קומיקס צעירים, שמוצאים את עצמם במקום לא מוכר ופוגשים בדרך דמויות משונות (או אולי דווקא מוכרות?).
מגיל 14 ומעלה.

משחק תפקידים שולחניבחירות
משחקי תפקידים
פלאים
יום שני 5/10 12:00 - 14:00
אשכול 1
בין קסם לחול / הדס תמר נבנצל

"איך זה שתלמיד חכם כמוך מתעסק בשטויות כאלה?"
האם הזהות הגיקית והזהות הדתית סותרות זו את זו? האם יש ביניהן חיבורים מהותיים? בפאנל נבחן את הממשק בין הפרקטיקה והתרבות הדתית לפרקטיקה ולתרבות הפנטסטית וננסה לעמוד על הדברים שמייחדים את החיבור ביניהן. נשחק עם ציר הזמן היהודי, נדון בהלכה כמנגנון קסם, ונברר אם ייתכן שיהודים הם היצורים הקסומים האמיתיים.
הדס תמר נבנצל: דוקטורנטית לביוטכנולוגיה, לשעבר מנהלת כנס "עולמות".
דניאל פידלמן: מנחה משחקי תפקידים, מעצב משחקים חיים, מרצה על ההיסטוריה של הרעיונות, כותב ומתרגם.
יהודית קגן: סופרת, זוכת פרס עינת לשנת 2019. סיפורה "רוח קדים" מועמד לפרס גפן לשנת 2020.
שי שמואל בן שלום: סטודנט לפילוסופיה, לאנתרופולוגיה ולמדעי היהדות ועורך כתב העת "פשטות המתחדשים" לפרשנות המקרא.

פאנלדת ומיתולוגיה
יהדות
פנטזיה
יום שני 5/10 12:00 - 14:00
אשכול 2
די לגמדים סקוטים! / זיו פלוטניק

קללתם של הגמדים היא המבטא הסקוטי שמתעקשים לעשות להם. החולשה שלנו בתור מנחים ושחקנים של משחקי תפקידים היא שאנחנו מוגבלים מאוד למגוון הדל של גוני הדיבור שאנחנו נותנים לדמויות שלנו. כאן תקבלו מגוון כלים בלשניים ליצירת מנעד עצום של קולות ומבטאים: קול ייחודי לדמות מסוימת; מבטא זר מאוד לגזע מסתורי; או פשוט מבטאים שאינם מושרשים בסטריאוטיפים של עולמנו.
לא נדרש רקע בבלשנות.
על המרצה: סטודנט לבלשנות, חוקר במעבדת שפת ילדים ומנחה משחקי תפקידים מנוסה.

הרצאהמשחקי תפקידים
יום שני 5/10 12:00 - 13:00
אשכול 3
כשיקומים מתנגשים… לגמרי בטעות / נטע טרופ

האם הדוקטור ובאפי יכולים להיפגש? האם צוות האנטרפרייז יוכל לשתף פעולה עם הנוסעים ב"פיירפליי"? כולנו אוהבים קרוסאוברים: כששתי יצירות (סרטים, סדרות, קומיקס וכדומה) נפגשות לרגע, ואנחנו צופים בדמויות האהובות עלינו באינטראקציה שלא נראה בשום מקום אחר. אבל לקרוסאובר יש גם השלכות משמעותיות יותר. תיאוריית טומי וסטפול מנסה לעשות סדר בכל הקרוסאוברים של התרבות הפופולרית, ומאחדת 400 יצירות יחד באותו יקום.
על המרצה: סטודנטית לפסיכולוגיה ולחינוך באוניברסיטה העברית ומנהלת הקופות של הפסטיבל.

הרצאהטלוויזיה
מדע בדיוני
ספרות
פנטזיה
קולנוע
קומיקס
יום שני 5/10 12:00 - 16:00
משחקים 2
הליץ הזה הוא אני / אלי לוינגר

כולם מכירים את מבוך המכשף. נו, אתם יודעים – המבוך ההוא עם כל המלכודות, השדים והטרולים. אבל אף אחד לא חושב כמה קשה לארגן את כל המכשולים הרצחניים האלה ולתאם ביניהם. עכשיו יש לכם הזדמנות לשחק מפלצות, להרוג פולשים ולזמום נגד אדון המבוך!
מגיל 12 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
פנטזיה
יום שני 5/10 12:00 - 14:00
מפגשים
מועדון קריאה: הבריון של ארצ'ר / ד"ר דפנה קירש

מועדון הקריאה החודשי מתקיים מאז 2007 ביוזמת האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה, ומיועד לדיון משותף, פתוח ומפרה בספרים לאחר קריאתם. ספרה של דיאנה ווין ג'ונס עוסק, לצד הרפתקאות פרועות ומשעשעות, במשפחה ובמקום שלנו בה. יחד נשוחח על הספר, נדון בו, נחליף דעות וננסה לגלות נקודות מבט חדשות.
מומלץ להכין עותק של הספר.
על המנחה: חובבת מדע בדיוני ופנטזיה מנעוריה, מרכזת פרויקט מועדון הקריאה של האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מפגשים
ספרות
פנטזיה
קהילה
יום שני 5/10 14:00 - 15:00
אשכול 2
לצעוד קדימה ולהביט לאחור / הדר ברלוביץ לוין

גיבורי הטרילוגיות "חומריו האפלים" (פיליפ פולמן) ו"הלווייתן מבבל" (הגר ינאי) בוחרים שניהם בחירה קשה מנשוא. הבחירות של שניהם גם נחזו מראש בנבואה שמופיעה בתחילת הטרילוגיה. מה הוביל אותם לבחירות שבחרו? האם הייעוד שלהם הכתיב את בחירותיהם, או להפך? ואיך אפשר לצעוד קדימה ועדיין להביט לאחור? בהרצאה נדון בבחירות שעושים ליירה ויונתן ונעסוק בבחירה חופשית, אחריות אישית, ייעוד וגורל.
רצויה היכרות מוקדמת עם הטרילוגיות.
על המרצה: סטודנטית לתואר ראשון בספרות כללית והשוואתית ובמדעי הדתות. ההרצאה מבוססת על סמינריון שכתבה בנושא.

הרצאהבחירות
ספרות
פנטזיה
יום שני 5/10 14:00 - 16:00
אשכול 3
בחירות של כותבות

כמו כתיבה מקורית, גם כתיבת פאנפיקים (ספרות חובבים) דורשת מהכותבות שלל בחירות בתהליך היצירה, כמו באיזה פאנדום לכתוב, עד כמה להיצמד ליצירה המקורית או איזה זוג יעמוד במרכז הפאנפיק. שלוש יוצרות פאנפיקים יספרו איך בוחרים את הזוג האידיאלי, אילו קשיים עומדים בפני היוצרת בהתמודדות עם הקאנון, ועוד.
מגיל 14 ומעלה.
דנה כץ-בוכשטב: כותב.ת פאנפיקים מגיל 13. הרצתה באייקון בעבר על תבניות (tropes) של פאנפיקים.
נועם נוב: בעלת תואר ראשון בתקשורת ובוגרת מסלול תסריטאות בסם שפיגל. כותבת פאנפיקים מגיל 14.
מרינה ברלין: סופרת, משוררת ומבקרת. התחילה לכתוב וראתה עולם בזכות פאנפיקים.

פאנלכתיבה
ספרות
פאנפיקים
קהילה
יום שני 5/10 14:00 - 18:00
משחקים 1
רומיאו ויוליה, גרסת זחילת המבוכים / אורי ליפשיץ

כולנו מכירים את הסיפור של רומיאו ויוליה. אבל תסמכו עלי, רק לעיתים רחוקות יש קשר בין מה ששמעתם מפייטן שיכור בפונדק לבין מה שקרה במבוך שורץ המפלצות.
רומיאו ויוליה הוא משחק זחילת מבוכים בשיטת המהדורה החמישית של "מבוכים ודרקונים". יש להכיר מראש את השיטה. היכרות עם הסיפור של רומיאו ויוליה אינה הכרחית, אבל מומלצת.
המשחק מבוסס על ההרפתקה Star Crossed Curses.
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימבוכים ודרקונים
משחקי תפקידים
ספרות
יום שני 5/10 14:00 - 16:00
מפגשים
מפגש נשים גיקיות דתיות דוברות אנגלית (OLUF)

OLUF (ראשי תיבות של Orthodox Ladies United in Fandom) היא קבוצת פייסבוק לנשים גיקיות דתיות דוברות אנגלית, שחברות בה למעלה מאלפיים משתתפות פעילות. חברות בקבוצה או מעוניינות להצטרף אליה? בואו להיפגש, ליהנות ולשחק יחד. אפשר להביא ילדים.
המפגש יתקיים באנגלית.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מפגשים
קהילה
יום שני 5/10 15:00 - 16:00
אשכול 2
דרך החור השחור / נעה זילברמן

אסטרונאוטית הרפתקנית מעוניינת לעבור בין יקומים דרך חור שחור. האם היא יכולה להצליח במציאות, או שתצטרך להסתפק בצפייה במדע בדיוני? אילו תלאות מצפות לה בדרך? והאם היקום שמעבר לחור השחור בכלל קיים?
תורת היחסות הכללית מנבאת את קיומם של חורים שחורים – תופעה שמבלבלת ומרתקת את טובי החוקרים כבר למעלה ממאה שנה. בהרצאה אציג את הרקע לתורת היחסות הכללית, אסביר מהם חורים שחורים ואתאר את התופעות המשונות הקשורות בהם. לבסוף אשתף אתכם בשאלת המחקר שלי: הייתכן שבאמת אפשר להגיע ליקום אחר דרך צידו הפנימי של חור שחור?
על המרצה: דוקטורנטית לפיזיקה בטכניון, חוקרת בתחום היחסות הכללית.

הרצאהחלל
מדע ואקדמיה
יום שני 5/10 15:00 - 19:00
משחקים 4
מיזם אספמיה: מדאם גיליוטין / מיכאל פבזנר

פריז, 1792. המלוכה נפלה, תחי הרפובליקה הצרפתית! המלך לואי ה-16 נמצא במאסר, גורלו לוט בערפל; צבא צרפת נלחם בפרוסים ובאוסטרים, ובפריז הגיליוטינה עובדת שעות נוספות. עתיד צרפת מוטל על כף המאזניים, אך מי יציל אותה מעצמה? ואולי כוחות אפלים יותר פועלים מאחורי הקלעים?
"מיזם אספמיה" הוא משחק ישראלי מקורי שבו הדמויות חוקרות קונספירציה, בשעה שאת השמועות ממציאים השחקנים עצמם. בואו להתנסות במשחק הדגמה רשמי בהנחיית "סוכני אספמיה"!
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
מתאים למתחילים
יום שני 5/10 16:00 - 17:00
אשכול 1
ממשק מוח-מכונה במדע ובז'אנר / הדס סלוין

משחר ימיו של המדע הבדיוני דמיינו יוצרים בז'אנר מכונות שמְתקשרות באופן ישיר עם מוחנו. השיטות היו רבות ומגוונות: למשל זרועות מכניות שמחוברות למוח, הקלדה באמצעות המחשבה, או מציאות וירטואלית שמתממשקת ישירות עם המוח שלנו. בהרצאה נלמד על ממשקי מוח-מכונה הקיימים כיום ונשער אילו פיתוחים יהיו אפשריים בעתיד הנראה לעין. נשווה את הפיתוחים המדעיים לדוגמאות מהז'אנר ונדון ברעיונות שכנראה לא יחצו לעולם את גבולות הבדיון.
על המרצה: דוקטורנטית למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, מרצה במגוון מסגרות וחובבת מדע בדיוני.

הרצאהמדע בדיוני
מדע ואקדמיה
ספרות
קולנוע
יום שני 5/10 16:00 - 17:00
אשכול 2
הטירה שהלכה לעיבוד / גייל וולד ואסיה ברוך

בספר "הטירה הנעה" של דיאנה ווין-ג'ונס מוצגים רעיונות מורכבים וייחודיים שלא תמצאו בשום מקום אחר. במיוחד לא בסרט של הייאו מיאזקי, שמבוסס על הספר אך חסרים בו הרעיונות המהותיים שהפכו אותו ליצירה כל כך איקונית. ההבדלים החדים כל כך בין הספר לסרט מדגישים עד כמה במאי האנימה המפורסם נכשל כאן כישלון חרוץ באומנות העיבוד.
גייל וולד: סטודנטית לתואר ראשון לקולנוע באוניברסיטת תל אביב ומעריצה של דיאנה ווין-ג'ונס מגיל 7.
אסיה ברוך: מתרגמת. אוהבת פנטזיה ועיבודים מוצלחים.

הרצאהאנימציה
מנגה ואנימה
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
קולנוע
יום שני 5/10 16:00 - 17:00
אשכול 3
הרם-און-ניני: שלבי ההתפתחות המוסרית של הרמיוני / הודיה לוי

"מדאם הוץ' אמרה לנו לא לזוז – אתה עוד תסבך את כולנו בצרות", אמרה הרמיוני להארי בתחילת הכרותם, ב"הארי פוטר ואבן החכמים". בהמשך הסדרה היא השתנתה, והתפתחה מילדה קטנה ומעצבנת לאישה נבונה בעלת דעות מוצקות, שנלחמת נגד הרוע מתוך עקרונות מוסריים חזקים. אבל מה הניע את השינוי הזה? בהרצאה נדבר על ההתפתחות הפסיכולוגית של המוסר, מהילדות המוקדמת ואילך, ונראה איך היכולת הנרכשת של הרמיוני לאמץ את נקודת המבט של האחר הנחתה אותה בבחירותיה המוסריות.
על המרצה: סטודנטית לתואר שני בקוגניציה חברתית.

הרצאההארי פוטר
ספרות
ספרות ילדים
פילוסופיה
פסיכולוגיה
יום שני 5/10 16:00 - 20:00
משחקים 2
נשף האביב של מלך האלפים / חגי גומפרט, דניאל זולוטינצקי, ויותם אהד

בסוף כל חורף עורך המלך משתה לאנשיו. ציידים יוצאים בעקבות האייל הלבן, שומרי גבול מסלקים את העכבישים הענקיים ומשרתים פורשים שולחנות תחת עלוות יעראופל. השנה הזמין המלך אורחים מכל רחבי ארצות הפרא ‒ גמדים, בני דייל ובני ביאורן ‒ כדי לשמר את השלום החדש והעדין בין העמים. אבל גששי המלך מצאו עקבות מהדרום: עקבות טרולים מהרי החושך.
אסור שהנשף יתקלקל.
משחק רב-שולחני שמאפשר גם היכרות עם "הטבעת האחת", שיטת משחק בהשראת ספריו של טולקין "ההוביט" ו"שר הטבעות".
מגיל 12 ומעלה.

משחק תפקידים שולחניטולקין
משחקי תפקידים
מתאים למתחילים
יום שני 5/10 16:00 - 19:00
משחקים 3
שוד האניקון הגדול / להב ברק

כולם נלהבים להגיע לאייקון, אבל רק מעטים יודעים את האמת: אייקון הוא בסך הכל סיפור הכיסוי של הכנס הסודי האניקון, שאליו מגיעים מתחרים מכל רחבי העולם כדי לזכות בפרס הגדול. לכם, לעומת זאת, יש תוכניות אחרות: אתם זוממים לשדוד את האניקון. זה יהיה השוד הכי גדול מאז ומעולם! יש רק שתי בעיות קטנות: הפרס הוא כמות עצומה של דבש, ואתם… דובים. האם תהיו טובים מספיק כדי לעמוד באתגר?
מגיל 14 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
יום שני 5/10 16:00 - 18:00
מפגשים
מפגש קהילת הקוסמיר

ברנדון סנדרסון, אורח הכבוד של פסטיבל אייקון 2019, יצר יקום ספרותי אדיר ויחיד במינו ‒ "הקוסמיר". בואו למפגש הקהילה של העולם הייחודי הזה, להכיר את חבריכם לפאנדום ולחלוק עמם את כל התיאוריות ההזויות ביותר שלכם על שלל העלילות המתרחשות בו.

לחצו כאן לכניסה לבאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מפגשים
ספרות
פנטזיה
קהילה
יום שני 5/10 17:00 - 19:00
אשכול 1
בחירות ספרותיות / נדב אלמוג

לפי אילו שיקולים פועלים סופרים כשהם בוחרים מה יקרה בסיפורים שלהם? האם יש שיטה, או שהבחירות הן אינטואיטיביות? איך דמות בוחרת? על סמך מה אנחנו בוחרים בשבילה? האם קל להרוג דמות, ואיך מקבלים החלטה טראגית כל כך? ומה אם הקוראים עומדים לכעוס עלינו?
ארבע סופרות יחלקו מניסיונן וינסו לענות על כל השאלות.
נדב אלמוג (מנחה): עורך, מתרגם ובוגר דוקטורט בספרות אנגלית. בזמנו הפנוי מנהל את הספרייה הפנטסטית ומכונת הכתיבה.
דנה פינס: סופרת, מנחת סדנאות כתיבה וסטודנטית לתואר שני בספרות אנגלית.
רוני גלבפיש: סופרת, עורכת ומנחת סדנאות כתיבה.
ליאת רוטנר: סופרת, מרצה ומנחת סדנאות "כתיבה חוויתית".
יהודית קגן: סופרת, זוכת פרס עינת לשנת 2019. סיפורה "רוח קדים" מועמד לפרס גפן לשנת 2020.

פאנלבחירות
כתיבה
ספרות
יום שני 5/10 17:00 - 19:00
אשכול 2
סוף הדרך: סדרת אנימציה פוסט-אפוקליפטית (בהשתתפות היוצרים) / לי להב

השנה היא 2020 וירושלים הושמדה במלחמה גרעינית. אח ואחות, ירדן וכינרת, יוצאים לחיפוש אחרי אחיהם הנעדר, פוגשים במגוון דמויות ומגלים שלמרות החורבן העצום שום דבר לא באמת השתנה. בואו לצפות בסדרת האנימציה הקומית הפוסט-אפוקליפטית זוכת הפרסים "סוף הדרך", מבית היוצר של תאגיד השידור הציבורי "כאן".
אחרי ההקרנה ישוחחו עם הצופים יוצרי הסדרה: ניר ברגר (יוצר, במאי, תסריטאי), יעל עוזסיני (מפיקה, במאית אנימציה), אופיר ששון (תסריטאי, אמן סטוריבורד, מדבב) וענבל אוחיון (ארט דירקטורית).

פאנלאנימציה
טלוויזיה
מדע בדיוני
יום שני 5/10 17:00 - 19:00
אשכול 3
העבודה בעתיד / ד"ר אהרון האופטמן

האם טכנולוגיות חדשות כמו בינה מלאכותית יבטלו לגמרי את הצורך בעבודה אנושית? האם כולם יהיו מובטלים, או שעולם העבודה והכלכלה רק ישתנו ללא הכר? בהרצאה נציג שלושה תרחישים אפשריים לעתידו של עולם התעסוקה, שכולם יכולים לשמש בסיס לסיפורי מדע בדיוני מוצלחים – הנעים בין אוטופיה לדיסטופיה.
על המרצה: עוסק בחיזוי טכנולוגי וחברתי. משתתף בצוות החשיבה הבינלאומי "פרויקט המילניום", ובמחקר על עולם העבודה העתידי. עורך "פנטסיה 2000" בעבר.

הרצאהחברה
טכנולוגיה
מדע ואקדמיה
יום שני 5/10 19:00 - 21:00
אשכול 1
גיבורות קסומות, צמות חומות / מאיה ברוק פורת

למה ג'ינג'יות הן חמות מזג? מדוע אומרים שבלונדיניות נהנות יותר? לאורך ההיסטוריה הודבקו לצבעי השיער האנושי משמעויות רבות ומגוונות, ששימשו את הסופרים והסופרות האהובות עלינו בעיצוב הדמויות שלהם. בהרצאה נסקור את היחס של התרבות לצבעי השיער השונים ונראה איך הוא השפיע על הגיבורות ‒ ממחלפות הזהב של אאווין, דרך הג'ינג'י הלוהט של ג'יני וויזלי ועד החום הפשוט של טיפאני אייקין.
מגיל 12 ומעלה.
על המרצה: חובב.ת פנטזיה ואופנה היסטורית. מנהל.ת בקהילת "הצב נוע ינוע – חובבי טרי פראצ'ט בישראל".

הרצאהספרות
פנטזיה
יום שני 5/10 19:00 - 20:00
אשכול 2
האם מדובר בחייזרים? / ד"ר אבישי גילקיס

בשנים האחרונות "ביקרו" בכדור הארץ עצמים משונים שמקורם מחוץ למערכת השמש שלנו והתקבלו אותות אלקטרומגנטיים מסתוריים. הייתכן שמדובר בציוויליזציות מרוחקות או בחלליות של חייזרים? בהרצאה אציג תצפיות ומדידות שהמדע מתקשה להסביר, ואציע הסברים תיאורטיים אפשריים מתחומי המדע הבדיוני והאסטרופיזיקה.
על המרצה: דוקטור לפיזיקה, חוקר בתחום האסטרופיזיקה וכותב בעמותת "מדע גדול בקטנה".

הרצאהחלל
טכנולוגיה
מדע בדיוני
מדע ואקדמיה
יום שני 5/10 19:00 - 21:00
מפגשים
המדריך לסופר המתחיל: בחירות / דנה פינס

מה מרכיב את הבחירות שלנו – העבר? החוויות? האישיות? ואולי כולם יחד? בסדנה נתנסה בבחירות ספרותיות ונגלה שלפעמים הבחירות הקשות ביותר לקריאה הן גם המספקות ביותר, שכן הן מעידות על אופיה של הדמות המסופרת ומהדהדות את המסר הגדול של המחבר. נבחן בחירות של דמויות מוכרות, נראה כיצד הן השפיעו על מהלך העלילה ועל הדמויות שקיבלו אותן, ונתהה יחד מה היה קורה לו היו בוחרות אחרת.
על המנחה: מחברת סדרת ספרי הפנטזיה "קללת המלאכים", מנחת סדנאות כתיבה ומאסטרנטית לספרות אנגלית.

סדנהיצירה
כתיבה
יום שני 5/10 20:00 - 21:00
אשכול 2
בוחרים במשיח – חולית בקולנוע ובטלוויזיה / ד"ר רז גרינברג

לקראת עלייתו הקרבה לאקרנים של סרט הקולנוע על פי ספרו הקלאסי של פרנק הרברט, הגיע הזמן לבחון את המורשת של "חולית" בקולנוע ובטלוויזיה – לא בעיבודים הישירים, אלא דווקא בסרטים ובסדרות שהספר השפיע עליהם: "מלחמת הכוכבים", "נאוסיקה מעמק הרוח", "מקס הזועם: כביש הזעם" וסדרת הטלוויזיה "משחקי הכס". מעבר להתייחסויות הישירות שיש בהן לספר, כל היצירות הללו גם בוחנות ברובד העמוק שלהן את היחס למשיחיות ומגיעות למסקנות מפתיעות.
מגיל 12 ומעלה.
על המרצה: מרצה באוניברסיטת תל אביב, חוקר אנימציה ותרבות חזותית.

הרצאהדת ומיתולוגיה
חולית
טלוויזיה
ספרות
קולנוע
יום שני 5/10 20:00 - 0:00
משחקים 2
זיכרונות מהאור / הילה גרגורי מיינרט וליאן ידידיה

בכותרות העיתונים נכתב שמנהיג כת בחר לקחת את חייו בידיו במקום לעמוד לחקירה, בניסיון להסתיר את התנהלותו הפושעת והמסוכנת במתחם הסגור מדרום לעיר. בשבילכם הוא היה האור.
הכת התפרקה ואתם, שקראתם לעצמכם אנשי האור, שקראתם זה לזה אחים, התפזרתם. נשארתם לבד, בחושך, להתמודד עם מה שהיה ומה שנשאר, לאסוף את השברים ולנסות לבנות את עצמכם מחדש. עכשיו, בחלוף שנה, חלקכם התאספתם מחדש לקבוצה מונחית, במטרה לנסות לפרק ביחד את העבר ולהבין אותו, במטרה לבנות לעצמכם הווה.
לארפ על טראומה וזיכרון, שעובר בין קבוצת התמיכה לנפגעי כת אנשי האור לבין יצירה משותפת של העבר והחיים בכת עצמה.
ההשתתפות במשחק דורשת מחשב עם מיקרופון ומצלמה שנמצא בחדר שקט עם רקע כמה שיותר ניטרלי. השחקנים מתבקשים ללבוש בגדים לבנים ניטרליים.
מגיל 18 ומעלה.

משחק תפקידים חילארפים
משחקי תפקידים
פסיכולוגיה
יום שני 5/10 20:00 - 0:00
משחקים 3
מיזם אספמיה: עידן דלי / מיכאל פבזנר

לוס אנג'לס, 1970: עיר של קולנוע, מוזיקה, חקר העצמי ואהבה חופשית, ומלחמת וייטנאם מתחוללת אי שם ביבשת אחרת, הרחק מכאן. אך לא הכל קסום בממלכת הכוכבים. למה התאבדו שלושה כפילי פעלולים ששיחקו בסרט החדש של יוניברסל? אילו שירים מוזרים שרים בקומונה ההיפית? ומה באמת קורה כשמקשיבים לשירי בוב דילן מהסוף להתחלה?
"מיזם אספמיה" הוא משחק ישראלי מקורי, שבו הדמויות חוקרות קונספירציה, בשעה שאת השמועות ממציאים השחקנים עצמם. בואו להתנסות במשחק הדגמה רשמי בהנחיית "סוכני אספמיה"!
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
מתאים למתחילים
יום שני 5/10 20:00 - 23:00
משחקים 4
מתגלגלים מצחוק / אורי ליפשיץ

הרפתקה קומית שצוחקת על המוסכמויות המוכרות לכולנו מעולמות הפנטזיה. אתם משחקים חבורה של לוחם, קוסם, אלף, גמד ודמויות סטנדרטיות אחרות, שיוצאת להציל נסיכה שנעלמה. בדרככם אתם נאבקים בגובלינים, טרולים, אל-מתים ושאר מפלצות. אבל בהרפתקה הזו לא כל דבר הוא מה שהוא נראה.
המשחק יתנהל בשיטת Dozens, לא נדרשת היכרות מוקדמת עם השיטה.
מגיל 15 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
פנטזיה
יום שני 5/10 21:00 - 22:00
אשכול 1
לעולם אל תיכנעו: גלקסי קווסט והיחס לגיקים בתקשורת / נעמי כרמי

לאחרונה חגגנו עשרים שנה לסרט האהוב "גלקסי קווסט" – אחת היצירות הראשונות ששיקפו את תחילת השינוי ביחס לגיקים בכלל ולחובבי המדע הבדיוני בפרט. אז נכון, אנחנו עדיין לא שולטים בעולם כפי שהיה ראוי שיקרה, אבל היחס כלפינו בתקשורת ובמחקר שלה השתנה מאוד, בתהליך שעדיין רחוק מסיומו. נבחן את השינוי הזה בעזרת המסרים שעולים בסרט וביצירות פופולריות נוספות מהעשורים האחרונים, וננסה להבין לאן היחס לגיקים צפוי להתקדם.
על המרצה: מנהלת דיגיטל ומרצה, חובבת מדע בדיוני ונהנית לשלב בין התחומים.

הרצאהמדע בדיוני
קהילה
קולנוע
יום שני 5/10 21:00 - 22:00
אשכול 2
סיידקיקים לא בוחרים / שי גרינברג

ביצירות רבות בז'אנר, צוותי גיבורים שחברו יחד למען מטרה משותפת הופכים למעין משפחה. אך האם גיבורינו בחרו בכך? והאם המשאב "משפחה" מחולק באופן צודק? בהרצאה נבחן איך מעוצבת "משפחת הגיבורים" בסדרה "הפלאש", ונבחן גם משפחה שהופכת לצוות ב"סיירת האבדון". 

על המרצה: עוסק בפיתוח תוכנה וכותב על טלוויזיה.

הרצאהבחירות
טלוויזיה
קולנוע
קומיקס
יום שני 5/10 21:00 - 22:00
אשכול 3
למה לי פוליטיקה עכשיו? / מתן כהן

לעיתים נדמה שבסצנת הקומיקס הישראלית אין מקום ליצירה פוליטית, אך לא כך הדבר. לא מעט אמנים אינם נרתעים מלהביע את דעתם ואף ששים לכך: החל באורי פינק ב"התנתקות שואו", "הארץ שלנו" ו"ספר הג'ונגל"; דרך זאב אנגלמאייר, גלנדון ואיזבלה, אמיתי סנדי, דודו גבע ואחרים, שיצרו לא פעם סאטירה חריפה ומשעשעת; וכלה בגיבורי-על כחול-לבן, שנלחמים באויבי העם ואינם חוששים לנקוט עמדה. בהרצאה נציג כמה מהקומיקסים הפוליטיים הבולטים ביותר וננסה לבחון את מידת השפעתם.
על המרצה: עוסק באמנות למעלה מעשור. הציג מדורי קריקטורות באתרי חדשות מרכזיים ופרסם תשע חוברות קומיקס פרי עטו.

הרצאהפוליטיקה
קומיקס
יום שני 5/10 21:00 - 22:00
מפגשים
האמת ש… / ניר שרון ורוז קימל

ממאנס ריידר לדארת' ויידר, גיקים אוהבים הרבה דברים, אבל דבר אחד הם אוהבים יותר מכל: לתקן אחרים. בואו לעשות את זה בשעשועון הגיקי הכי נטפקני באייקון, שבו יתקנו המתמודדים בחירוף נפש כל טעות שולית שתעלה לגבי הפאנדומים הקרובים לליבם. ואם לא הם – אז לפחות אתם בקהל…
מבוסס על השעשועון "Um, Actually" של DropOut TV.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

שעשועוןאין צורך בצמיד
בידור
יום שני 5/10 22:00 - 0:00
אשכול 2
הטוב, הרע והממוגדר / עומר מזרחי

אין כמעט ילד בעולם המערבי ששלא נחשף בגיל צעיר לסרטי דיסני, כך שאין פלא שהם בין המקורות הראשונים המלמדים ילדים על טוב ורע, גילוי עצמי ואהבה. דיסני בחרו לגיבורי הסרטים דווקא בדמויות של אאוטסיידרים, אנדרדוגים ונסיכות. אם כן, רק הגיוני לצפות שהייצוגים הלהט"בים והפמיניסטיים בהם יהיו חיוביים. האומנם? בהרצאה נתעמק בסרטי דיסני משנות ה-30 ועד ימינו כדי להבין בין השאר למה ג'פאר לובש שמלה, האם טימון ופומבה גייז ומי יותר פמיניסטית – מולאן או אלזה.
מגיל 13 ומעלה.
על המרצה: בוגר התואר לעיצוב גרפי במכללת שנקר (B.des) אנימטור, מאייר, להט"ב ופעיל בקהילה.

הרצאהאנימציה
דיסני
מין ומגדר
קולנוע
יום שני 5/10 22:00 - 0:00
אשכול 3
שוברים ז'אנרים: שיחה בין דריל גרגורי לקלי לינק

קשה לומר באיזה ז'אנר קלי לינק ודריל גרגורי יוצרים. הכתיבה שלו ושלה נעה בין מדע בדיוני, פנטזיה ואימה, ולעיתים קרובות כמה מהם יחד באותה יצירה. באירוע הזה ישוחחו השניים על מוסכמות ז'אנר ועד כמה הן חשובות (או לא חשובות כלל), על יצירותיהם, ועל יצירות ששניהם אוהבים.

האירוע יתקיים באנגלית.

 

דריל גרגורי הוא מחברם של ספרים רבים. בעברית ראו אור ספריו "פנדמוניום", "האלף בית של השטן" והנובלה זוכת פרס הפנטזיה העולמי "כולנו ממש בסדר".

סיפוריה הקצרים של קלי לינק זכו בפרסי הוגו, נבולה, לוקוס ועוד. אוספי הסיפורים הקצרים שלה "דברים מוזרים קורים", "כישוף למתחילים" ו"מסתבכים בצרות" ראו אור בעברית.

פאנלאורחי הכבוד
אימה
כתיבה
מדע בדיוני
ספרות
פנטזיה
יום שלישי 6/10 10:00 - 12:00
אשכול 1
הם קראו לי מטורף / איגור ארמיאץ'-שטיינפרס

יודעים מה באמת מטריף מדענים? האופן שבו מציגים את המקצוע שלהם בספרות ובמדיה! בפאנל הזה נדבר על ד"ר פרנקנשטיין, פויזן אייבי, ריק סאנצ'ז, ד"ר אוקטופוס ורבים אחרים, ונשאל עד כמה מציאותי התיאור שלהם. נתהה יחד אם אכן קיימים מדענים מטורפים בעולם האמיתי, וננסה להכריע מהי הדרך הטובה ביותר להציג נשות ואנשי מדע לקהל הרחב.
איגור ארמיאץ'-שטיינפרס (מנחה): סטודנט לתואר שלישי בטקסונומיה באוניברסיטה העברית.
פרופ' אריאל צ'יפמן: חוקר אבולוציה התפתחותית באוניברסיטה העברית.
ניצן אלון: סטודנטית לתואר שני באבולוציה התפתחותית באוניברסיטה העברית.

פאנלטלוויזיה
מדע בדיוני
מדע ואקדמיה
ספרות
קולנוע
יום שלישי 6/10 10:00 - 11:00
אשכול 2
אין דבר מאחורי הדלת… עד שהיא נפתחת / רועי נוימן

במבוך בעל אלף המסדרונות יש אינספור בחירות. מימין, ריחם העבש של אנשי הפטרייה; משמאל, צהלות באורקית; מלפנים, קרירות בלתי טבעית של אל-מתים. אבל לכוהנת של אמנטור יש קסם מעבר דרך אבן, והחבורה נוהרת למעמקי האדמה מבעד לרצפה… היישר אל תוך המלכודת של הדרקון. איך מנחי משחקי תפקידים מצליחים (לפעמים) להתמודד עם כל דבר שהקבוצה משליכה לעברם, ואיך מתכוננים לכל דבר אפשרי בעולם פתוח?
על המרצה: מנחה משחקי תפקידים מזה 15 שנה.

הרצאהמשחקי תפקידים
יום שלישי 6/10 10:00 - 11:00
אשכול 3
מילים בבועות: תרגום ועריכה של קומיקס / מיכל פז-קלפ

רבים חושבים שהמתרגמים והעורכים ממלאים תפקיד שולי בלבד במדיום הקומיקס. הרי בסופו של דבר אין בו כמעט מילים, לא? למעשה, אין דבר רחוק יותר מהאמת. בהרצאה נגלה מה באמת קורה בהוצאה לאור: איך מתרגמים קומיקס ואיך עורכים אותו, מהם הקשיים, האתגרים והמכשולים שהמדיום הזה מציב, ומה תפקידו של העורך בקומיקס מקורי.
על המרצה: מתרגמת, חוקרת תרגום ועורכת ספרי הנוער והקומיקס בהוצאת כתר.

הרצאהכתיבה
קומיקס
יום שלישי 6/10 10:00 - 12:00
מפגשים
מדרש כפאנפיק / יהודית קגן ודניאל פידלמן

כתיבה היא דיאלוג מתמיד, בו יוצרים מפרשים את מי שיצרו לפניהם ומגיבים ביצירה משל עצמם. כך גם ספרות המדרש היהודית. לעיתים היא מפרשת, לפעמים היא יוצקת רעיונות חדשים, ולפעמים מניחה תשתית לאפוסים פנטסטים שלמים. בסדנה נקרא יחד מקורות שונים וניצור, באמצעות טכניקה מדרשית של תגובה ושיח, עם יוצרים מהעבר והיוצרים שלצידנו בסדנה.
הצפייה מותרת מגיל 14 ומעלה.
יהודית קגן: סופרת, זוכת פרס עינת לשנת 2019 ומועמדת לפרס גפן 2020. מנהלת קבוצת הפייסבוק "לכל השדים והרוחות" לדמונולוגיה עברית.
דניאל פידלמן: מנחה משחקי תפקידים, מעצב משחקים חיים, מרצה על ההיסטוריה של הרעיונות, כותב ומתרגם.

סדנהדת ומיתולוגיה
יהדות
כתיבה
ספרות
יום שלישי 6/10 11:00 - 12:00
אשכול 2
המטרות של בית הספר הוגוורטס / פייגי ברילון

בבית הספר הוגוורטס לומדים הרבה מקצועות, אך מתעלמים לגמרי ממוסר ואתיקה. בהרצאה אבחן מאין נובעת ההתעלמות הזאת ואסביר מדוע חשוב כל כך שדווקא בבית ספר לקוסמים צעירים יחנכו לסובלנות – נושא שסדרת "הארי פוטר" מרבה לעסוק בו, אך לא המורים בהוגוורטס. אחשוף גם את הכשלים בתהליך המיון לבתים, המבוסס לכאורה על אישיות התלמידים אך בפועל מתנהל על פי מפתח משפחתי. ועוד לא הזכרנו את בחירת המורים המחפירה, המביאה לעמדות חינוכיות מכריעות אנשים שהמוסר שלהם… מפוקפק.
על המרצה: סטודנטית לעבודה סוציאלית ולחינוך ומרצה בכנסים. ההרצאה מבוססת על עבודה סמינריונית שכתבה בחוג לחינוך.

הרצאההארי פוטר
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום שלישי 6/10 11:00 - 12:00
אשכול 3
מלחמת הכוכבים – מתחפשים למען הקהילה / נטע שרמיסטר

אוהבים את מלחמת הכוכבים? רוצים להיעזר בתחפושות שלכם כדי לעשות מעשים טובים? בואו לשמוע על שילוב בין קוספליי ועזרה לזולת! "לגיון 501 של האימפריה" ו"לגיון המורדים" הם ארגונים בינלאומיים של אלפי חברים, שפועלים בעשרות מדינות לטובת הציבור באמצעות התנדבות בבתי חולים, תרומות לצדקה ועוד. בואו לשמוע עוד על הארגונים, על האנשים מאחוריהם ועל מה שצריך לעשות כדי להתקבל. אולי גם אתם תרצו להצטרף לאחת הקהילות הגדולות האלה.
הדס זמיר: סטודנטית לאדריכלות, מעריצה של דיסני ומלחמת הכוכבים וחברה בעמותת Rebel Legion.
נטע שרמיסטר: גיקית ותיקה בקהילה, לארפיסטית, קוספליירית, מדריכת אומנויות לחימה, פעלולנית ודוברת לגיון 501 בישראל.
ירון פייגנסון: בוגר האוניברסיטה הפתוחה, במאי ואנימטור. חובב של מלחמת הכוכבים וחבר בעמותת Rebel Legion.
דוד שבח: חובב של מלחמת הכוכבים, במיוחד של פלפטין. חבר בלגיון 501.
ד"ר ניל זגול: רופא וחובב מלחמת הכוכבים.
אדם נחום: רופא שיניים. מפקד יחידת לגיון 501 בישראל וחובב מלחמת הכוכבים.
מורן יחיאל נונברג: מורה בעבודתו וחובב מדע בדיוני. חבר בלגיון 501.

פאנלמדע בדיוני
מלחמת הכוכבים
קהילה
קוספליי
יום שלישי 6/10 12:00 - 13:00
אשכול 1
למה כולם טועים? / ד"ר קרן לנדסמן

בסוף דצמבר הופעל מגדל G5 הראשון בעיר ווהאן. מזג האוויר החמים נשא את שובל הכימיקלים לעבר מעבדת הרפטיליאנים, בדיוק בפינה הצפון-מערבית של משטח הארץ.
או שלא.
בהרצאה נדבר על שלל תיאוריות הקונספירציה ששומעת כל מי שעיסוקה קשור ולו במקצת למחלת הקורונה, ונברר איך להפריך אותן בקלות.
על המרצה: רופאה מומחית באפידמיולוגיה, מייסדת וחברה בעמותת מדעת לקידום בריאות הציבור, ומחברת הספרים "שמים שבורים" ו"לב המעגל".

הרצאהמגפות
מדע ואקדמיה
ספקנות
יום שלישי 6/10 12:00 - 13:00
אשכול 2
המסיבה של קסנדרה / מיכל פז-קלפ

נס משולש ביקום של קסנדרה קלייר! קיץ 2020 מביא איתו שלושה תרגומים חדשים לספרים שכולנו חיכינו להם: "נסיכה מכנית" ו"עיר של אש שמיימית" חותמים את הסדרות "מכשירי התופת" ו"בני הנפילים", ואילו "מגילות הכשף האדומות" פותח את הסדרה "קללות קדמוניות" המוקדשת לזוג הלוהט ביותר ‒ מאלק! בואו לחגוג איתנו את המאורע הקסום הזה בפאנל חגיגי עם המתרגם דידי חנוך, העורכת מיכל פז-קלפ והמו"ל רני גרף.
דידי חנוך: מתרגם, עורך ומו"ל הוצאת "נובה", המתמחה בספרי מדע בדיוני ופנטזיה למבוגרים.
מיכל פז-קלפ: מתרגמת, חוקרת תרגום ועורכת ספרי הנוער והקומיקס בהוצאת כתר.
רני גרף: העורך והמו"ל של הוצאת "גרף", המתמחה בספרי נוער, מדע בדיוני ופנטזיה ובספרי מקור.

פאנלספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום שלישי 6/10 12:00 - 13:00
אשכול 3
מחויבות אישית בציד ערפדים / עדי שטיאסני

באפי סאמרס גיבורת "באפי ציידת הערפדים" ופיטר פארקר (ספיידרמן) נאלצים לשלב בין חיי מתבגרים טיפוסיים לחיים סודיים של גיבורי על. האם השילוב הזה אפשרי? בהרצאה נחקור איך שתי הדמויות משלבות בין שני העולמות בחייהן במידות שונות של הצלחה, ננתח את הבחירות שלהם לאורך הדרך וניצור מדריך לגיבורי על מתבגרים. בנוסף נדון בכמה מהדילמות המוסריות הנוגעות לגיבורי-על צעירים.

ההרצאה תחשוף פרטים מסדרת הטלוויזיה "באפי ציידת הערפדים" ומסרטי ספיידרמן האחרונים.

על המרצה: בת 17, גיקית אדוקה, דיבייטורית וכותבת.

הרצאהגיבורים בעל כורחם
טלוויזיה
פנטזיה
קולנוע
יום שלישי 6/10 12:00 - 16:00
משחקים 1
המרדימים / ערן בזל

המכונית צופרת כשהנער קופץ מעליה. יצור אנושי לא מסוגל לקפוץ כך. הוא נס על נפשו מאימת הסוכנים. מעליו נדנדה, מתחתיו דשא, מצדדיו הזרים בחליפות… יד מושטת באוויר, לחש קסם, והנער נופל ולא קם. הסוד נשמר.
אנו המרדימים, שומרי הסוד, השומרים על המציאות. הצטרפו לשורותינו.
משחק חקירה, אקשן, מעקב ועבודת צוות בשיטת "צבאות אלמוניים" (Unknown Armies). אין צורך בהיכרות מוקדמת עם השיטה.
לגיל 14 ומעלה. המשחק יכלול ייצוגי אלימות.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
יום שלישי 6/10 12:00 - 13:00
מפגשים
פגישותיה הנחמדות והמדויקות: מפגש חובבי "בשורות טובות"

באייקון הזה תמלא שנה להקמתה של הקבוצה הישראלית הנחמדה והמדויקת: קהילת פייסבוק קטנה, רכה וחמימה של חובבי "בשורות טובות" – הספר והסדרה. אפילו הקאמבק של מגפה לא יעצור אותנו! נערוך מפגש ב-ZOOM ונקיים דיון, נציג לראווה את הקוספליי המושקע שלנו ואולי אפילו נשחק משחק היכרות. אז אם בא לך להצטרף לפאנדום של "בשורות טובות" בארץ, נשמח להכיר אותך!

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מפגשים
ספרות
פנטזיה
קהילה
יום שלישי 6/10 13:00 - 14:00
אשכול 2
פוקימון: מדע או מיתולוגיה? / זיו פלוטניק

איך פיקאצ'ו יורה ברקים? ולמה בכלל? האם אפשר לראות בפוקימון סיפור מדע בדיוני, עם חוקיות עקבית ושורשים מדעיים, או שמא מדובר בפנטזיה חסרת רסן וגבולות? האמת נמצאת אי שם באמצע, ואם מסתכלים היטב מגלים את הרמזים המעידים עליה. בהרצאה נסקור את התיאוריות הפופולריות על המטפיזיקה של פוקימון, את הראיות התומכות וההפרכות של כל אחת מהן, וגם נעלה הסבר חדש שמגשר על הפערים בתיאוריות הקיימות ומתבסס על ראיות מוצקות מהסדרה.
על המרצה: סטודנט לבלשנות וחובב אדוק של פנטזיה ומדע בדיוני.

הרצאהאנימציה
טלוויזיה
מדע בדיוני
מנגה ואנימה
פוקימון
פנטזיה
יום שלישי 6/10 13:00 - 14:00
אשכול 3
המנחה האנוכי / ערן בן-סער מולוט

"היה הוגן"? אני המנחה. אני פה כדי ליהנות, והשחקנים פה קודם כל כדי שיהיה לי כיף. ערן בן-סער מולוט ידבר על סגנון ההנחיה שלו, יסביר מדוע הוא דבק בו כבר שנים ולמה לדעתו כל מנחה ירוויח אם יאמץ חלקים נבחרים מגישת ההנחיה האנוכית, אם לא את כולה.
על המרצה: מנחה משחקי תפקידים מזה שנים רבות.

הרצאהמשחקי תפקידים
יום שלישי 6/10 14:00 - 16:00
אשכול 1
פאנגירלז מדברות פאנפיקים / הדס סלוין

עידן הפאנפיקים כבר כאן. לפעמים הם עולים על המקור ולפעמים הורסים אותו, אבל דבר אחד בטוח: הם שינו לנו את החיים. ארבע מומחיות לפאנפיקים, וחובבת אחת, יתכנסו בשנית כדי לשאול שאלות חדשות וחשובות לא פחות: האם פאנון יותר חשוב מקאנון? האם יש שיפים לא מוסריים? מתי נחזור לאהוב את מרי סו? ומה בעצם כל כך מושך אותנו בפורנו? תקראו ותגיבו, אחרת לא נפרסם את הפרק הבא!
הצפייה מותרת מגיל 16 ומעלה.
הדס סלוין (מנחה): דוקטורנטית למדעי המוח וחובבת מדע בדיוני. צועדת את צעדיה הראשונים בעולם הפאנפיקים.
יערה כהן: מתכנתת, סטודנטית לתואר שני בספרות ופאנגירל נלהבת.
סיון קוטיק: הייטקטסטית, שחקנית תפקידים, קוראת פנפיקים מגיל 16.
רותם ברוכין: מחזאית, תסריטאית וסופרת זוכת פרס גפן.
מרינה ברלין: סופרת, משוררת ומבקרת. התחילה לכתוב וראתה עולם בזכות פאנפיקים.

פאנלמין ומגדר
ספרות
פאנפיקים
קהילה
יום שלישי 6/10 14:00 - 16:00
אשכול 2
תחנות בדרך לקומיקס ראשון / אור בנדל

רוצים ליצור קומיקס? הגעתם למקום הנכון. בהרצאה נגלה דרכים להעביר רעיון לתוצר שמורכב משילוב של תמונה וטקסט, נראה איך משלבים אמנות, זרימה וסיפור בתוך הפורמטים הקיימים של המדיום, ונלמד מה להדגיש וממה מומלץ להיזהר. כל מה שכדאי לדעת לפני שאתם מתחילים לעבוד על הקומיקס הראשון שלכם.
על המרצה: יוצר וחוקר קומיקס, מארגן "קבוצת יצירת קומיקס" ומחבר הכותרים "נמרת השביט" ו"נתנאל".

הרצאהיצירה
כתיבה
מתאים למתחילים
קומיקס
יום שלישי 6/10 14:00 - 15:00
אשכול 3
"הצוות הכי טוב בגלקסיה!" הטְרוֹפים של קומדיות המצבים / עינת סיטרון

כולנו מכירים בעל פה טרופים פופולריים של מדע בדיוני ופנטזיה – כל אותם מוטיבים, תבניות ואבני בניין שמהם מורכב הז'אנר. אבל מה קורה כשהיוצרים משנים אותם ומעבדים אותם לקומדיית מצבים (סיטקום)? בהרצאה נראה מה קורה כשלוקחים תבנית מוכרת של דרמת מדע בדיוני ומבקשים להשתמש בה בפורמט השונה לחלוטין של קומדיית המצבים (סיטקום), ואיך השינויים האלה באים לידי ביטוי בעיצוב הדמויות והסביבה. נתמקד בכל העונות של הסדרות ננס אדום, גלוואנט ו-Avenue 5.
על המרצה: בעלת תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה, עובדת באולפן חדשות, מרצה ותיקה ומנהלת התוכן לשעבר של פסטיבל אייקון.

הרצאהטלוויזיה
מדע בדיוני
פנטזיה
יום שלישי 6/10 14:00 - 19:00
משחקים 2
העולם האחר / עמית ברוך

בוקר אחד אתם מתעוררים במקום לא מוכר, ואינכם זוכרים דבר זולת שמכם. מי אתם? מה הוביל אתכם לשם? האם תצליחו להבין מה מתרחש סביבכם? וחשוב יותר – האם תצליחו לצאת בשלום?
משחק תעלומה ואקשן עם טוויסט מפתיע.
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
יום שלישי 6/10 15:00 - 16:00
אשכול 3
אחותי, את מכשפה! / הילה בניוביץ'-הופמן

"הוֹי, אֲחָיוֹת-קוֹסְמוֹת, תְּנֶינָה / יָד אֶל יָד בְּמָחוֹל תֵּצֶאנָה…"
מהמכשפות של שייקספיר במקבת' ועד שלוש האחיות של "מכושפות", אחיות היו מאז ומתמיד כוח יחיד במינו בעולם הכישוף והקסמים. אבל על מה מבוסס הכשף של האחיות? האם הוא על-טבעי, או שמא יסודותיו נטועים בכוחות הטבע? בהרצאה נסקור יצירות פנטזיה כגון "באפי" ו"מכושפות" בראי דת הכישוף המודרנית ויקה, ונסיים בכישוף המבוסס על היסודות – והאחיות – כפי שהוא מתגלה בעולם הקסום של "לשבור את הקרח 2".
על המרצה: מתרגמת ועורכת טכנית, בעלת תואר שני בלימודי מגדר וכותבת הבלוג "ואן דר גראף אחותך".

הרצאהדת ומיתולוגיה
טלוויזיה
פנטזיה
קולנוע
יום שלישי 6/10 15:00 - 19:00
משחקים 4
אורורה: אל מעבר לאופק / הילה גרגורי מיינרט וליאן ידידיה

משהו חם נוזל מהרקה שלך, היד ששלחת לבדוק חזרה מוכתמת באדום, הראש שלך פועם, מקרין גלי כאב בכל תזוזה. האוזניים שלך עדיין מהדהדות מהפיצוץ, לוח הבקרה מולך מהבהב באלף נורות אדומות ומסביב יש ריח של עשן ודם ודלק טילים. הראייה שלך מטושטשת, אבל דבר אחד עדיין חד – מראה מד האוויר בתא המילוט, מחט רוטטת שמתקרבת באיטיות מייסרת אל הטווח האדום.
האורורה התפוצצה, ואיתה תקוותך לחזור הביתה. החלל מעולם לא נראה גדול וריק כל כך.
מסך התקשורת מצפצף – ה-AI של אורורה מנסה לחבר אותך עם הניצולים האחרים. על המסך מופיעים ארבעה פרצופים מוכרים, אתם באמת היחידים ששרדו?
לארפ מקוון פילוסופי על מוסר, חיים והקרבה. חמישה ניצולים מתאונה בספינת חלל, כל אחד מהם לכוד לבדו בתא חילוץ וסובל מפגיעה בזיכרון. יחד, ובסיוע ה-AI של הספינה, הם ינסו להבין מה קרה ולהשלים עם הסוף המתקרב. האוויר בתאי המילוט הולך ואוזל, אבל לא רק החיים שלהם נמצאים על הכף.
ההשתתפות במשחק דורשת מחשב עם מיקרופון ומצלמה שנמצא בחדר שקט עם רקע כמה שיותר ניטרלי. השחקנים מתבקשים ללבוש בגדים כחולים ניטרליים.
לשאלות: aspamialarp@gmail.com.
מגיל 16 ומעלה. המשחק עוסק בתכנים קשים, ובכלל זה מוות, יחסי הורים וילדים ואובדנות.

משחק תפקידים חילארפים
מדע בדיוני
משחקי תפקידים
יום שלישי 6/10 15:00 - 17:00
מפגשים
לבחור נכון, להאמין, לראות שטוב – גרסת המידנייט גוספל

לסלוח, להתחבר, לצמוח – אלו הם אחדים מהמרכיבים השזורים בחוכמה בשיחות המתרחשות על רקע העולם הפסיכדלי של המידנייט גוספל. אתם מוזמנים לשבת ביחד, לדון בסדרה ולראות איפה הגבול בין המציאות לדמיון מתערפל בדרך הצבעונית ביותר. המפגש יכלול דיונים והקרנת קטעים מהסדרה. יש להגיע עם ראש פתוח, דמיון ונעליים.
מומלץ לראות את הסדרה מראש.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
אנימציה
טלוויזיה
מדע בדיוני
מפגשים
יום שלישי 6/10 16:00 - 17:00
אשכול 1
הגולם מצפת

פרופסור שמריהו, שגרה בטירה מעל כפר שלֵו, נוטה לבצע ניסויים מטורפים שמכעיסים את תושבי הכפר וגורמים מורת רוח לתריסר, העוזרת שלה. לטירה מגיעות נציגת המיליציה המקומית שתובעת מהפרופסור להחזיר את השלווה לכפר, וסוכנת מס הכנסה שתובעת תשלום מיסים כחוק. ואם לא די בכל זה, הפרופסור גם יצרה גולם ענק.
המופע ילווה בכתוביות לחירשים ולכבדי שמיעה.
כתיבה ובימוי: תומר רשף, טל שטיין
שחקנים: עיינה גולדשטיין, יריב יערי, יובל מזרחי, יעל מיכאלוב, ליאת שחר-קשתן, מיכל שכטר
הפקה: מיטל רוזנבוים
אפקטים קוליים: יובל מזרחי
גרפיקה: רוני נובה

מחזהבידור
דת ומיתולוגיה
פנטזיה
יום שלישי 6/10 16:00 - 18:00
אשכול 2
ספרות ילדים ונוער: שיחה עם סטפני ברג'יס

מחברת ספרי הילדים הבריטית המצליחה סטפני ברג'יס, מחברת "דרקונית עם לב של שוקולד", תשוחח על ספרות ילדים ונוער כיום עם חוקר הספרות ועורך אתר הספרייה הפנטסטית נדב אלמוג.

האירוע יתקיים באנגלית.

 

סטפני ברג'יס היא סופרת בריטית ילידת ארצות הברית, שכותבת ספרים וסיפורים קצרים לילדים, נוער ומבוגרים. בעברית ראו אור ספריה "דרקונית עם לב של שוקולד" ו"ילדה עם לב של דרקונית," בהוצאת עוץ.

פאנלאורחי הכבוד
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום שלישי 6/10 16:00 - 18:00
אשכול 3
כל כך צעירים וכבר גיבורים? / זהר ברטל

חלקם נולדו מלכתחילה לזהות של גיבורים, אחרים נבחרו על סמך נבואה או לפי כישוריהם, וכולם בסך הכל ילדים. יצירות הז'אנר מטילות המון אחריות על ילדים, לא פעם בניגוד לרצונם ולאמנה לזכויות הילד של האו"ם. בפאנל נבחן חמישה גיבורים – סטיבן יוניברס, קטניס אוורדין, אנג האווטאר, הארי פוטר ובאפי סאמרס, וננסה להבין מה דומה ביניהם, מה שונה, איך הם מתמודדים עם המסלול שנכפה עליהם ומה הדרך שמובילה אותם אל הגבורה האולטימטיבית.
הדיון יעסוק בטראומה, מוות בלידה, הורות מתעללת, בריונות ואלימות.
זהר ברטל (מנחה): פמיניסטית, גיקית, אוטודידקטית ומייסדת קבוצת פמיטראש – הבית למה שפמיניסטי, מה שמנצנץ ומה שביניהם.
בר פישביין: בעלת תואר ראשון בספרות אנגלית ומעריצה ותיקה של ספרי משחקי הרעב.
שוהם רותם אלבז: מאיירת בתעשיית הגיימינג ויוצרת בפאנדום של אווטאר: כשף האוויר האחרון.
רוני פישלר: פמיניסטית, גיקית וחובבת כנסים, סטודנטית לאילוף וכלבנות טיפולית, באפיסטית ופאנגירל של סטיבן יוניברס.
מיכאל ויינגרטן: פוטרהד ותיק וסלית'רין גאה, מדריך בלארפ "שושנת הרוחות" ומדריך D&D מקצועי.
ירדן ון בירן: חברת סגל בכנסים ובאפיסטית.

פאנלגיבורים בעל כורחם
הארי פוטר
טלוויזיה
סטיבן יוניברס
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום שלישי 6/10 17:00 - 21:00
משחקים 3
פלאים: גיבורי המחר – יותר מכל דמיון / ליעד לרנר

מלחמת האזרחים הגדולה שינתה את מדינת ישראל – והעיר שנפגעה הכי הרבה הייתה פתח תקווה. מתחת לרחובות מתגלים סודות עתיקים ומטריפים. אתם צוות של גיבורי-על צעירים, הלכודים במאבק פנימי בין זהותכם כגיבורים לבין הרצון ליצור עולם טוב יותר, עבור כולם.

אם גם אתם מתקשים לשלב בין שיעורי בית ובין הצורך לצאת ולהציל את העיר כל יום מחדש, ואינכם יודעים אם לצאת עם חברים או לצאת למשימה הרחק מהבית, כנראה אתם פלאים: גיבורי המחר.

מגיל 15 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
פלאים
פנטזיה
יום שלישי 6/10 18:00 - 19:00
אשכול 1
בחירות הספרים של הוצאה קטנה / גילי בר-הלל סמו

המו"לית גילי בר-הלל תספר איך היא בוחרת איזה ספרים להוציא לאור בהוצאת עוץ, ותיתן הצצה מאחורי הקלעים על השיקולים הענייניים והפחות ענייניים בענף המו"לות. ננסה לענות על השאלה הגורלית איך יודעים שספר צפוי להיות רווחי, נחשוב על הסיכון בתרגום של סדרות, שמחייבות התמסרות של שנים, נדון בבחירת המתרגמת המתאימה ונהרהר גם באהבה ובשנאה כלפי היצירה.
ההרצאה מיועדת לקהל בוגר.
על המרצה: עורכת ומתרגמת. עובדת בהוצאת לאור יותר מ-20 שנה, בהוצאות הספרים כתר, גרף, והוצאת עוץ שהקימה בעצמה.

הרצאהבחירות
מדע בדיוני
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום שלישי 6/10 18:00 - 19:00
אשכול 2
קוביות מתגלגלות ברקע / אבנר שחר-קשתן

אין זה סוד שספרי רומח הדרקון התבססו על המשחק "מבוכים ודרקונים", אבל הם בפירוש לא היו היחידים. יש עוד שלל ספרים, סדרות וסרטים שהתבססו על משחקי תפקידים שולחניים, כשלפעמים המקור המשחקי גלוי לעין ולפעמים נסתר. בהרצאה נשמע באיזו שיטה הנחה ג'ורג' מרטין, נחשוף איזו סדרה ביסס ג'וס וידון על משחק ששיחק כשהיה בקולג', ונראה מה קורה כשסופר מריץ סצנות מהספר שלו כמשחק לפני הפרסום הסופי.
על המרצה: מרצה, חובב, קורא וצופה אקלקטי. משחק משחקי תפקידים מאז 1990.

הרצאהטלוויזיה
משחקי תפקידים
ספרות
קולנוע
יום שלישי 6/10 18:00 - 19:00
אשכול 3
הרפואה של העתיד / אסתרינה טרכטנברג

בסדרות ובסרטים של ז'אנר המדע הבדיוני, הרפואה בעוד מאה שנה נראית מאוד אחרת. אם להאמין להם, בעתיד הלא רחוק נוכל לשמור את התודעה בענן ולעבור לגוף בַּיוֹני חדש ומשודרג; נאבחן סרטן ומחלות עם מכשיר בגודל של עט; נחדש תאי עור בעזרת מכשיר סריקה משוכלל שיאפשר לנו להיראות צעירים ובריאים לנצח; וכמובן לשבט את עצמנו ולהשביח את הגנים של ילדינו. האם הטכנולוגיות הללו אפשריות? ההרצאה תעסוק בין השאר בסדרות "פחמן משודרג", "מסע בין כוכבים", "אורפן בלק" ובסרט "אליסיום".
על המרצה: דוקטורנטית למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, אחות מוסמכת, כותבת בעמותת "מדע גדול בקטנה", חובבת מדע בדיוני, מדע ורפואה.

הרצאהטלוויזיה
מדע בדיוני
מדע ואקדמיה
מסע בין כוכבים
קולנוע
יום שלישי 6/10 18:00 - 22:00
משחקים 1
אלזמון והתיבה צמאת הדם / שלומי וינברגר

הקוסם ראלאבסט בעל העיניים הרבות מוכן להושיט לכם עזרה בחיפוש אחר חפץ קסום שיסייע לכם במשימתכם הבאה. בתמורה הוא דורש רק עזרה פעוטה – שתעזרו לו לאסוף קופסה כלשהי. לא משימה רצינית: מסע של כמה ימים לנקודת האיסוף, ואז לאסוף את הקופסה, לחזור ולמסור אותה לראלאבסט. מה כבר יכול להשתבש?
משחק בשיטת DCC, אין צורך בהיכרות עם השיטה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
מתאים למתחילים
פנטזיה
יום שלישי 6/10 19:00 - 21:00
אשכול 1
מיהו מלך היער? פוליטיקה של בעלי חיים / ד"ר יונת אשחר

איזה שימפנזה יהיה מנהיג הלהקה? התשובה היא לאו דווקא "מי שהכי חזק", אלא לפעמים "מי שהקבוצה רוצה": השימפנזים לא עורכים בחירות, אך תמיכה בזכר מסוים עשויה להעלות אותו לשלטון. דוגמאות נוספות ל"שלטון העם" כוללות כלבי בר שעושים סקר כדי להחליט אם לצאת לציד, ודבורים שמכריעות יחדיו איפה להקים כוורת. בהרצאה נראה איך בעלי חיים שונים מקבלים החלטות ובוחרים מנהיגים, וגם איך בני האדם עושים את זה – במציאות ובספרים.
על המרצה: מומחית להתנהגות בעלי חיים, חובבת מדע, מדע בדיוני וקופים.

הרצאהבחירות
מדע ואקדמיה
יום שלישי 6/10 19:00 - 21:00
אשכול 2
סופרות מדברות: איך בוחרים סיפור? / אהוד מימון

ארבע סופרות ועורך ידברו קצת על בחירה בכתיבה: נשאל איפה להתחיל סיפור, איפה לסיים אותו, והאם הנקודות האלה עשויות להשתנות תוך כדי כתיבה; ניגע בבחירת הז'אנר, בבחירת העולם שבו מתרחש הסיפור, בבחירת דמויות ראשיות והמאפיינים שלהן, בבחירת דמויות משנה, ובבחירות אחרות שנעשות לפני הכתיבה ובמהלכה. ואולי הסיפורים בכלל בוחרים בנו?
אהוד מימון (מנחה): עורך אתר האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה ואסופת הסיפורים השנתית "היה יהיה". מרצה ובלוגר.
הילה בניוביץ'-הופמן: סופרת, מתרגמת ופעילה חברתית. זוכת פרס גפן על סיפורה "חמש ארבע שלוש שתיים אחת".
מרינה ברלין: סופרת ומשוררת. פרסמה סיפורים באנתולוגיות ובכתבי עת כמו Futuristica ו-Arsenika. שופטת בפרס טיפטרי לספרות ספקולטיבית.
ד"ר קרן לנדסמן: רופאה, אמא וסופרת בסדר משתנה. זוכת פרסי גפן ומחברת הספרים "לב המעגל" ו"שמים שבורים".
יעל פורמן: סופרת. מחברת הספרים "קרעי עולם" ו"ילדי בית הזכוכית".

הרצאהבחירות
כתיבה
מדע בדיוני
ספרות
פנטזיה
יום שלישי 6/10 19:00 - 20:00
אשכול 3
הרכב קבוצות במשחקי תפקידים – משמעויות יומיומיות / רועי נוימן

חמישה נערים משחקים יחד מבוכים ודרקונים כבר שנה שלמה. מה משתנה בשולחן כשמצטרפת אליהם שחקנית חדשה? איך משפיע הרכב הקבוצה על הבחירות של חבריה? מדוע גברים צעירים אוהבים לשחק אלפית מסתורית שמשתמשת במיניות שלה? והאם אפשר ללמוד מזה משהו על ההתנהלות הקבוצתית שלנו גם מחוץ לעולם המשחק?
מגיל 18 ומעלה. בהרצאה תוזכר אלימות מינית.
על המרצה: מנחה משחקי תפקידים מעל עשור וחוקר כלכלת אושר.

הרצאהמין ומגדר
משחקי תפקידים
יום שלישי 6/10 19:00 - 21:00
מפגשים
נבואות, קללות, רזים – במשקל וחרוזים / אלי ואיה בר-יהלום

מַנְחִים מִשְׂחַק פַנְטַזְיָה אוֹ אֵימָה?
כָּל הַרְפַּתְקָה "טוֹבָה" לְ"מַדְהִימָה"
בְּלִי קֹשִׁי נַהֲפֹךְ, אִם נְשַׁלֵּב
שׁוּרוֹת קְצוּבוֹת מְרוֹמְמוֹת כָּל לֵב:
חִידוֹת, בָּלָדוֹת, רוּנוֹת, הַשְׁבָּעוֹת
(כְּמוֹ, לְמָשָׁל, בְּ"שַׂר הַטַּבָּעוֹת").
אָז בֹּאוּ נָא לַקּוּרְס הַמְּזֹרָז
לְטֶקְסְט מַדָּ"ב-פַנְטַזְיָה מְחֹרָז!
על המנחים: משחקים במשחקי תפקידים, חולמים פנטזיה ונושמים שירה.

סדנהכתיבה
משחקי תפקידים
ספרות
פנטזיה
יום שלישי 6/10 20:00 - 21:00
אשכול 3
בריגדת האור: בחירה בין חרפה למלחמה / דמיאן הופמן

ספרה של קמרון הארלי "בריגדת האור" ("The Light Brigade") הוא יצירת מדע בדיוני מלחמתי שמתכתבת עם שני הכותרים החשובים בז'אנר ‒ "לוחמי החלל" של רוברט היינליין ו"מלחמה לנצח" של ג'ו הולדמן. בד בבד, כיצירה שנכתבה לאחר מלחמות עיראק ואפגניסטן, היא שוברת רבות מהמוסכמות שעוצבו בספרים אלה. בהרצאה נשווה בין הספרים, נראה מה אומר כל אחד מהם על אזרחות, אחווה וזמן במלחמה, ונבחן איך השפיע עליהם האקלים הפוליטי שבו נכתבו.
לגיל 16 ומעלה. ההרצאה עוסקת במלחמה ותכלול אלימות.
על המרצה: מהנדס ומרצה בתחומי מדע בדיוני, פנטזיה וחברה.

הרצאהחברה
מדע בדיוני
ספרות
יום שלישי 6/10 21:00 - 22:00
אשכול 1
בוחרים להתקומם: אי-צדק כלכלי ומרידות בז'אנר / עמית לוונטל

עוני ופערים כלכליים עלולים לדחוף אנשים למרוד נגד אלה שמדכאים אותם, לפתוח במלחמות ואפילו להניע מהפכות. בהרצאה נשתמש בדוגמאות מתוך ספרות הפנטזיה והמדע הבדיוני כדי להבין איך מצב כלכלי דוחק אנשים להתקומם. נעקוב אחרי ההתקוממות של תושבי לונה נגד כדור הארץ ב"עריצה היא הלבנה" של רוברט היינליין, נדון במהפכת 2061 ב"טרילוגיית מאדים" של קים סטנלי רובינסון, ולא נשכח גם את המרד נגד האימפריה האחרונה בספריו של ברנדון סנדרסון.
ייתכנו התייחסויות לסכסוך הישראלי-פלסטיני ולפיגועים.
על המרצה: דוקטורנט בחוג למדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב וחוקר כלכלה פוליטית של סכסוכים.

הרצאהחברה
מדע בדיוני
ספרות
פוליטיקה
פנטזיה
יום שלישי 6/10 21:00 - 23:00
אשכול 2
איפה להתחיל? בחירות בקריאת רומח הדרקון / צפריר גרוסמן

כולם יודעים שרומח הדרקון היא אחת מסדרות הפנטזיה המושמצות ביותר בעולם. פחות אנשים יודעים שבשנתיים האחרונות קראתי את כל 144 הספרים בסאגה האדירה הזאת. בהרצאה אתן סקירה מקיפה של כל רומח הדרקון, מההתחלה ועד הסוף, ואשרטט מפת קריאה עבור מי שלא יודעים מאיפה להתחיל: לפי סדר כרונולוגי? סדר יציאה? מתחילים מהעבר, מההווה, או דווקא בעתיד? לסיכום אענה על שאלות לכל מי שאי פעם רצו לשאול ולא ידעו איך.
בהרצאה יוזכר בקצרה אונס.
אין צורך בהיכרות עם הסדרה, אך צפויים ספוילרים.
על המרצה: מתרגם ועורך בהוצאת אופוס. מעריץ את רומח הדרקון מגיל 10.

הרצאהמתאים למתחילים
ספרות
פנטזיה
יום שלישי 6/10 21:00 - 22:00
אשכול 3
המסע של אמת'יסט / רועי קהת

היא חסרת דאגות, נהנית מהחיים, מצחיקה ומחליפה צורות בקצב מהיר יותר משסטיבן מחליף חולצה. אבל היא גם חסרת ביטחון, ונושאת בתוכה תחושות של בדידות, כעס וחששות שהיא עצמה לא תמיד יודעת להסביר. בהרצאה נסקור את מסע חייה של אמת'יסט מ"סטיבן יוניברס", מרגע בקיעתה מבטן האדמה, דרך המאורעות שעיצבו אותה ועד לעתיד, שבו היא נעזרת בסיפורה כדי לעזור לאחרים. בדרך אולי נלמד משהו גם על עצמנו.
על המרצה: חובב מדע בדיוני ופנטזיה, אבא, פיזיותרפיסט וחבר בקבוצת הפייסבוק "אבני החן הגבישיות".

הרצאהאנימציה
טלוויזיה
מדע בדיוני
סטיבן יוניברס
יום שלישי 6/10 21:00 - 22:00
מפגשים
קריאה מונחית בשלושה סיפורים – רובוטים בוחרים / אהוד מימון וד"ר קרן לנדסמן

במלאות מאה שנה להולדתו של אייזק אסימוב נעיין יחד בשני סיפורים שלו ובסיפור נוסף דומה אך שונה, ונדון ביכולת הבחירה של רובוטים ובבני אדם שבוחרים עבורם. במרכז הסיפורים "סחור סחור" ו"שקרן!" של אייזק אסימוב והסיפור "טיימר" של רותם ברוכין עומדים רובוטים ובני אדם שצריכים לבחור, בעודם מוגבלים על ידי שלושת חוקי הרובוטיקה המפורסמים. הצטרפו אלינו ודונו איתנו בסיפורים האלה.
הקהל מתבקש לקרוא את הסיפורים מראש.
אהוד מימון: עורך אתר האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה ואסופת הסיפורים השנתית "היה יהיה". מרצה ובלוגר.
ד"ר קרן לנדסמן: רופאה, אמא וסופרת בסדר משתנה. זוכת פרסי גפן ומחברת הספרים "לב המעגל" ו"שמים שבורים".

לחצו כאן לכניסה לאירוע

פאנלאין צורך בצמיד
אסימוב
בחירות
מדע בדיוני
ספרות
יום שלישי 6/10 22:00 - 0:00
אשכול 3
להיות נבל – בחירה או כורח הנסיבות? / אלון רוזנבאום

אתה לא קם בבוקר ומחליט להיות נבל. בין שמדובר בגורל, בצירוף נסיבות מקרי או בבן משפחה שנספה בטרגדיה, ובין שזו בחירה אקטיבית ללכת ולהשתלט על העולם ‒ אלמנט הבחירה (או היעדרה) תופס מקום מרכזי בסיפוריהם של נבלים רבים. איך הופכים מאנשים רגילים לנבלים בעולם הקומיקס? ארבע הרצאות קצרות על הרעים, ועל הבחירות שהובילו אותם להיות כאלה.
אלון רוזנבלום: מייסד האתר "מולטיוורס" והעורך הראשי שלו (מגנטו: בחירה או נסיבות?).
יעקב סראלי: מבעלי חנות הקומיקס הוותיקה "קומיקאזה" (להרוג את ספיידרמן).
מיכל פז-קלפ: מתרגמת, חוקרת תרגום ועורכת ספרי הנוער והקומיקס בהוצאת כתר (ביין נגד באטמן).
אודי בקר: משפטן, חוקר מדיניות וחובב מדע בדיוני, פנטזיה ומשחקי תפקידים (הצביעו לוקי!).

פאנל TEDבחירות
פסיכולוגיה
קומיקס
יום רביעי 7/10 10:00 - 11:00
אשכול 1
גיקים: מלחמת אזרחים / עמיחי אבן-חן

האם אוכלוסיית הקוסמים העולמית צריכה לחשוף את עצמה? האם היה מוטב להרקולס להישאר אל בן אלמוות על הר האולימפוס? ואילו היית אביר מוכשר, האם היית בוחר במשמר המלך או במשמר הלילה? שאלות אלו ודומות להן עלו בתחרויות דיבייט שנעשו בהשראת הארי פוטר, דיסני ומשחקי הכס.
במופע תוכלו לראות שלוש דילמות מהעולמות הללו מוצגות משני צדי המתרס בידי שישה דיבייטורים ותיקים ולהכריע מי יהיו המנצחת או המנצח בכל עימות.
עמיחי אבן-חן (מנחה): אלוף אירופה בדיבייט, יו"ר ליגת הדיבייט הישראלית ומייסד קבוצת מימז בנושא דיבייט.
בר פישביין: סטודנטית לתואר שני בפילוסופיה וחברה ותיקה במועדון הדיבייט של אוניברסיטת חיפה.
דנה גרין: סטודנטית לתואר שני בקולנוע, פיינליסטית תחרויות דיבייט גיקיות וראשת צוות השיפוט של תחרות דיסני.
רועי שולמן: דוקטורנט לפסיכולוגיה, אלוף תחרות וינטרפל בדיבייט ואלוף העולם בדיבייט לשנת 2019.
איל חיות-מן: דוקטורנט לפילוסופיה יהודית, אלוף תחרות הוגוורטס בדיבייט ואלוף אירופה בדיבייט לשנת 2016.
הדר גולדברג: אלופת העולם המכהנת בדיבייט ואלופת תחרות דיסני בדיבייט.

מופעבידור
דיסני
הארי פוטר
טלוויזיה
ספרות
פנטזיה
קולנוע
יום רביעי 7/10 10:00 - 12:00
אשכול 2
מי ההורה האולימפי שלך? / אורי עמית

בשונה ממצנפת המיון של הוגוורטס, בבית הספר לחצויים התורשה קובעת הכל – לא משנה מה ההעדפות שלך, אלא עד כמה יצאת דומה לאבא או לאמא האולימפיים שלך. ובכל זאת, לפרסי ג'קסון וחבריו יש אפשרות לבחור מה לעשות עם התכונות שקיבלו בלידתם ועד כמה ללכת בדרך שהותוותה להם. עד כמה החלוקה הזאת לקבוצות יכולה להתאים גם לעולמם של בני התמותה הפשוטים, ואיך זה קשור ליחסים בין הורים אמיתיים לילדיהם?
מומלץ לגיל 14-9. רצויה היכרות מוקדמת עם כל ספרי פרסי ג'קסון וגיבורי האולימפוס.
על המרצה: עובד סוציאלי ועובד נוער במקצועו, שאמאן ואלכימאי, בעל תשובה ושאלה.

הרצאהילדים ונוער
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום רביעי 7/10 10:00 - 11:00
אשכול 3
צרות בצרורות במשפחת וויזלי / חלי שורץ והדס גרינברג

משפחת וויזלי היא אחת המשפחות החשובות בעולמו של הארי פוטר, וכנראה גם המשפחה הענייה ביותר בסדרה. מדוע? בואו לחקור איתנו את הסיבות למצבה הכלכלי של המשפחה, שמשקפות בעיות בעולם הקוסמים כולו. איך זה שארתור וויזלי עובד כבר שנים באותה משרה? האם עולם הקוסמים של רולינג מספק ייעוץ פיננסי או עזרה בתכנון המשפחה? ולאן, בשם זקנו של מרלין, נעלמו לשכות הרווחה וארגוני הסיוע?
חלי שורץ: סטודנטית לריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית, לשעבר מנהלת בקהילת HPortal.
הדס גרינברג: סטודנטית לעיצוב גרפי בטכניון, לשעבר מנהלת קהילת HPortal.

הרצאההארי פוטר
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום רביעי 7/10 10:00 - 14:00
משחקים 4
מצוד התרנגולים / פולינה זונשטיין

הצטרפו להרפתקה קצרה ומשעשעת שנועדה להעביר את הצהריים בבקעת השרצים. כן, אותה בקעה ידועה לשמצה שכל צמח בה קוצני או רעיל, כל החרקים מוצצי דם, כל צבוע או חזיר בר תמיד יהיו מוכי כלבת, וכל לטאה או נחש – ארסיים ותוקפניים. ואתם? אתם מוצאים את עצמכם מקפצים בין סכנות כדי לתפוס תרנגול.
הרצה של מבוכים ודרקונים, מהדורה 5.

משחק תפקידים שולחנימבוכים ודרקונים
משחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 11:00 - 12:00
אשכול 1
קפטן אמא וקומנדר אבא / סיון קוטיק

מפקדים, שליטים ומנהיגים בסדרות מדע בדיוני משמשים לא אחת הורים לשאר חברי הצוות. בהרצאה נחקור אילו מודלים משפחתיים נוצרו בסדרות כמו מסע בין כוכבים, בטלסטאר גלקטיקה, פיירפליי ועוד, נבחן איך משפיעים אתגרי העלילה על שרשרת הפיקוד ונלמד שכדאי מאוד להקשיב למפקד. כלומר, לאמא ואבא.
על המרצה: אנימטורית בעבר, הייטקיסטית בהווה, חובבת משחקי תפקידים, אנימציה וקומיקס.

הרצאהחברה
טלוויזיה
מדע בדיוני
מסע בין כוכבים
יום רביעי 7/10 11:00 - 12:00
אשכול 3
מפלצות במבוכים ודרקונים – בין סיפור למשחק / טל סמוכה

במשחקי תפקידים שורצים בקביעות אנשי זאב, ערפדים, רוחות, גובלינים ויצורים נוספים שמקורם בסיפורי העם. אבל הרבה לפני ששחקני התפקידים למדו איזה קסם ימנע מגופה לקום לתחייה בתור אל-מת או מדוע להצטייד בכלי נשק מכסף, לאדם הפשוט היו דרכי התמודדות משלו: למשל, לקבור את המתים כשראשם כלפי מטה כדי שלא יוכלו לצאת מקברם. בהרצאה נדבר על מנהגים עממיים שכאלה, ונשווה אותם לכללי המשחק.
על המרצה: מנחה ותיק של משחקי מבוכים ודרקונים.

הרצאהאגדות
משחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 12:00 - 14:00
אשכול 1
חמש סיבות לכך שנשים אוהבות סלאש (ואחת שלא) / נועם נוב

סלאש היא תת-קטגוריה של סיפורת מעריצים (פאנפיקים) שעוסקת במערכות יחסים רומנטיות או מיניות בין גברים, חלקן מופיעות גם ביצירות המקוריות וחלקן לא. במשך השנים, בשעה שהסלאש התקרב למיינסטרים, ניסו חוקרים ומעריצים רבים להבין מדוע כל כך הרבה נשים נמשכות לעולם הזה. בהרצאה ננתח את ז'אנר הסלאש כתופעה חברתית-תרבותית, נתוודע לממצאיו של מחקר ראשוני שמביא זוויות ראיה חדשות על התופעה, ונדון בשאלות על אסקפיזם, ייצוג נשים, תרבות הערצה, ניכוס קווירי ועוד. ההרצאה מבוססת על עבודה סמינריונית מחקרית שבדקה את משמעות הסלאש עבור הכותבות והקוראות.
הצפייה מותרת מגיל 18 ומעלה. ההרצאה עשויה לכלול תיאורים מיניים גרפיים.
על המרצה: בעלת תואר ראשון בתקשורת ובוגרת מסלול תסריטאות בסם שפיגל. כותבת פאנפיקים מגיל 14.

הרצאהטלוויזיה
כתיבה
מין ומגדר
ספרות
פאנפיקים
קהילה
קולנוע
יום רביעי 7/10 12:00 - 14:00
אשכול 2
דרקונים לא מתמודדים בבחירות / אודי בקר

עולמות הפנטזיה מלאים מעשי קסם ויצורי פלא שמאתגרים את הדמיון. למה כל כך קשה למצוא בהם דמוקרטיה? בהרצאה ננסה לגלות איך מגשרים בין אבירים ודרקונים לקלפיות ופרלמנטים. נדבר על המתיחות שבין המוסכמות בז'אנר הפנטזיה לעקרונות הדמוקרטיה, ננסה להבין את הרתיעה מהדמוקרטיה בפנטזיה בעזרת הסברים מתחומי ההיסטוריה, הסוציולוגיה, הפסיכולוגיה והספרות, וננתח כמה מקרים שבהם דווקא נעשה ניסיון לכונן דמוקרטיה. האם זה עבד?
על המרצה: משפטן, חוקר מדיניות וחובב מדע בדיוני, פנטזיה ומשחקי תפקידים.

הרצאהחברה
מדע ואקדמיה
ספרות
פוליטיקה
יום רביעי 7/10 12:00 - 16:00
משחקים 3
מחול האשפים / אילן בזל

לרגע נדמה שהשמש זורחת מחמישה כיוונים שונים. הרגע חולף וחמישה עומדים על פסגת ההר: נבחרי השמש, שנפגשים לאחר שנת מסע בכל קצווי הבריאה. כל אחד מהם מחזיק בידו קצה חוט ויחד הם מקווים, מתפללים, לחשוף את הסוד. הם מקווים שהכישוף העתיק, שלא היה בשימוש כבר אלפי שנים, ייחשף בשנית – ונבחרי השמש יעלו מחדש.
משחק בשיטה חופשית בהשראת "נשגבים".
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 12:00 - 13:00
מפגשים
מפגש עם צוות מניעת הטרדות מיניות

ראיתם בוודאי לא פעם את השלטים של צוות מניעת ההטרדות המיניות מתנוססים בכל מקום בכנסים, אבל מה בעצם הצוות עושה? מי חברים וחברות בו? מה הסמכויות שלו? איזו הכשרה הם עוברים? ולמה דווקא סגול? כעת יש לכם הזדמנות לשאול את חברי הצוות בכנסים כל מה שרציתם לדעת!
משתתפים: ליאת שחר-קשתן, רותם ברוכין, טל גולדמן, שירי ישועה, ראשל אביב, גל אבנת

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מין ומגדר
מפגשים
קהילה
יום רביעי 7/10 14:00 - 15:00
אשכול 1
כתיבת הרפתקה לפרסום – שאלו אותי כיצד / אורי ליפשיץ

כתיבת הרפתקה להפצה מסחרית שונה מהותית מכתיבה לכנס או לקבוצה הביתית שלנו. בהרצאה אעבור על המלצות לכתיבת הרפתקאות לפרסום, אציג כללי אצבע ואסביר איך עושים מה, מהן אפשרויות הפרסום ועוד. אספר בהרחבה על כל הטעויות שאני עשיתי, כדי שתוכלו להימנע מלחזור עליהן עם ההרפתקה שלכם. ההרצאה מיועדת לכל מי שרוצים לפרסם הרפתקה או עשויים לרצות בכך בעתיד.
על המרצה: כותב, מנחה משחקי תפקידים וסדנאות אלתור, משתתף בפודקאסט "על כתפי גמדים" ומנהל פיתוח מוצרים טכנולוגיים.

הרצאהמשחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 14:00 - 16:00
אשכול 2
בוחרים שיטה! / שלומי וינברגר

בין שנרצה בזה ובין שלא, השיטה תופסת מקום משמעותי במשחק התפקידים. יש אפילו שיאמרו שהיא שחקן נוסף. קבוצה של מנחים ותיקים תדון בשיטות שהם מזמינים אליהם למשחק: האם השיטה היא שחקן דומיננטי או עציץ, האם היא סיפורית או בעלת תואר בסטטיסטיקה? וגם, איזו שיטה הם יתאימו לכל משחק שירצו להריץ.
שלומי וינברגר (מנחה): מנחה ושחקן מ-2005, ובכנסים מאז אייקון 2010.
טאי דיבון: מנחה ושחקן מזה 15 שנה. כותב ל"מחשבות בעקבות משחקי תפקידים".
טניה איטקין: מנחה ושחקנית מאז 2008. חובבת שיטות איכותיות.
חגי גומפרט: מנחה משחקי תפקידים מזה 22 שנה. כותב תוכן לשיטות, אך לא את השיטות עצמן.

פאנלמשחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 14:00 - 16:00
אשכול 3
"אתה אפילו לא זוכר עולם ללא רובוטים" / ד"ר ערגה הלר

בדצמבר 1950 ראתה אור לראשונה אסופת הסיפורים "אני, רובוט" מאת אייזק אסימוב, שהפכה עד מהרה לספר הראשון בסדרת הרובוטים המכוננת שלו. מאז הפכו הרובוטים, שמייצגים את ההתפתחות הטכנולוגית, לאחד הנושאים המזוהים ביותר עם אסימוב עצמו ועם ז'אנר המדע הבדיוני כולו. מה אפשר ללמוד על בני האדם מחמישים שנות דימויים של רובוטים? ההרצאה תעקוב אחר אוצר הדימויים החזותי מתוך "אני, רובוט", ותבחן בין השאר ייצוגים של מגדריות וא-מגדריות, יחיד וקולקטיב, עבודה ופנאי, זר ומוכר והאנושיות עצמה.
על המרצה: ראש ההתמחות בספרות במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי, מרצה בכירה לספרות ולאמנות ויו"ר ועדת פרס גפן.

הרצאהאסימוב
מדע בדיוני
ספרות
קולנוע
יום רביעי 7/10 14:00 - 18:00
משחקים 2
זהירות! קרינה מייננת / מרינה פופלוב

אסון צ'רנוביל נראה קצת אחרת בעולם שבו קיימים חייזרים. הקרינה איננה הסכנה היחידה שאורבת בתחנה, אך גם היא לא תרתיע אתכם משליחותכם. מטרתכם היא אחת: לחשוף את האמת ולנטרל אותה, אפילו במחיר חייכם.
המשחק מאורגן בידי הקהילה החופשית לשחקני תפקידים בכפר סבא והסביבה.
מגיל 16 ומעלה. המשחק יכיל אימה ותיאורי מוות, ועלול לעורר תחושות קשות.

משחק תפקידים שולחניאימה
משחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 15:00 - 16:00
אשכול 1
אני, חלקיק / ד"ר בועז קרני-הראל

אייזק אסימוב פרסם את סיפורי הרובוטים הראשונים שלו שנים ספורות אחרי שהפוזיטרון התגלה לראשונה, ונראה שהחלקיק הצית את דמיונו: הוא השתמש במושג "פוזיטרוני" כחלק מהמאמץ לשוות למוחות הרובוטיים בספריו צביון מדעי ומשכנע. בהרצאה נבין מהו פוזיטרון, נשמע איך הוא התגלה ונברר אם יהיה עדיף ‒ או אפשרי ‒ להשתמש בפוזיטרוניקה במקום באלקטרוניקה. נכיר גם חלקיקים אקזוטיים אחרים ונראה איך ספרות המדע הבדיוני עדיין משתמשת בהם ‒ מאותה סיבה בדיוק.
על המרצה: בעל תואר שני במתמטיקה ודוקטורט בפיזיקה, מרצה בכנסים בארץ ובעולם וחובב מדע בדיוני מילדות.

הרצאהאסימוב
מדע בדיוני
מדע ואקדמיה
ספרות
יום רביעי 7/10 15:00 - 16:00
מפגשים
שיקויים מכושפים / ענבל ויסמן

רוצים שיקויים מכושפים ומרפאים לחיזוק, שינה טובה או נגד נזלת? בסדנה נלמד להכין שיקוי מכושף, נכיר את הכלים והחומרים הדרושים ונתנסה בהכנת שלושה שיקויים מכושפים, המשלבים קסם ומדע. חידון קווסט יוביל את המשתתפים לגילוי השיקוי המסתורי.
מגיל 9 ומעלה, או בהשגחת ההורים.
על המנחה: הבלוגרית תופרת החלומות. מכשפה, אמנית רב-תחומית, ביולוגית ומטפלת בצמחי מרפא.

סדנהילדים ונוער
יצירה
פנטזיה
יום רביעי 7/10 16:00 - 18:00
אשכול 1
פייק ניוז: איך בוחרים למה להאמין?! / ד"ר ארז גרטי

אנחנו מוצפים במידע מכל עבר. מבטיחים לנו חיי נצח או מוות בייסורים, תרופה מהירה לקורונה או הסבר הזוי לקיומה. חלק ניכר מהמידע שמגיע אלינו הוא שגוי או לא מדויק, אך למזלנו עומדים לרשותנו לא מעט כלים פשוטים שיאפשרו לנו לברור את הפרטים הנכונים מתוך השפע ולקבל את ההחלטות הנכונות, ביחס לקורונה ובכלל. בהרצאה הזאת לא תקבלו הרבה תשובות, אבל תלמדו אילו שאלות לשאול לפני שאתם משתפים עוד הודעה בווטסאפ המשפחתי.
על המרצה: ראש תחום תקשורת המדע במכון דוידסון לחינוך מדעי.

הרצאהמגפות
מדע ואקדמיה
ספקנות
יום רביעי 7/10 16:00 - 18:00
אשכול 2
ספרות הפנטזיה והפיתוי הטוטליטרי / ד"ר גיא וינר ועומר מוצפי

ספרות הפנטזיה הקלאסית אינה נוטה חסד לאידיאלים דמוקרטיים. רבים מגיבוריה הם מנהיגים צבאיים, ולעיתים קרובות משטרים אוטוקרטיים נחשבים בה אמינים ומוצלחים יותר ממשטרים דמוקרטיים. בהרצאה נדבר על פרדוקסים מוזרים הקשורים בקבלת החלטות דמוקרטית, ועל הפיתוי "לפתור אותם" באמצעים טוטליטריים – ונראה איך מתמודדים סופרי הז'אנר עם הפיתוי הזה. נעסוק בעיקר בסופרי תור הזהב של המדע הבדיוני, כגון אסימוב, היינליין וניבן, וכמובן לא נתעלם גם מטולקין, לואיס, לה-גווין וסופרי פנטזיה נוספים.
ד"ר גיא וינר: מדען מידע, חובב היסטוריה צבאית ומרצה ותיק בכנסי מדע בדיוני ופנטזיה.
עומר מוצפי: עוסק בלמידת מכונה ואלגוריתמיקה, פילוסוף חובב, מתמטיקאי ומשורר.

הרצאהבחירות
מדע ואקדמיה
ספרות
פוליטיקה
פנטזיה
יום רביעי 7/10 16:00 - 18:00
אשכול 3
הקומיקס הראשון שלי / אלון רוזנבלום

עולם הקומיקס הוא עצום ומגוון, וקוראים חדשים שמבקשים להיכנס אליו מתקשים לא פעם למצוא איפה בדיוק להתחיל. לא פעם השאלה איפה תתחילו עלולה להכריע אם תמצאו נקודת אחיזה בעולם הצבעוני הזה של העלילונים, או שתאבדו בו את דרככם. פאנל המומחים שלנו ינסה לענות עבורכם על השאלה הבלתי אפשרית הזאת.
אלון רוזנבלום (מנחה): מייסד האתר "מולטיוורס" והעורך הראשי שלו.
מיכל פז-קלפ: מתרגמת, חוקרת תרגום ועורכת ספרי הנוער והקומיקס בהוצאת כתר.
אור בנדל: יוצר וחוקר קומיקס, מייסד "קבוצת יצירת קומיקס" ויוצר "נתנאל ונמרת השביט".
יעקב סראלי: מבעלי חנות הקומיקס הוותיקה "קומיקאזה".

פאנלמתאים למתחילים
קומיקס
יום רביעי 7/10 16:00 - 18:00
מפגשים
שיח מדריכי משחקי תפקידים לילדים / ארז וינר

כמו כל עבודה עם ילדים, גם הדרכת משחקי תפקידים דורשת כישורים מגוונים. לראשונה באייקון ניצור שיח חינוכי והדרכתי סביב אתגרי ההנחיה של קהל צעיר. איך יוצרים מפגש מעניין, מאתגר וטוב עבור המשתתפים והמנחה גם יחד? לנו, העובדים או מתנדבים בתחום, יש כעת הזדמנות ללמוד אלה מאלה ולפתח את כישורינו מתוך שיח משותף, מכיל ומעצים – והפעם בזום.
ההשתתפות מותרת מגיל 18 ומעלה. המפגש מיועד לבעלי ובעלות ניסיון בהנחיית משחקי תפקידים לקהל צעיר.
על המנחה: מדריך משחקי תפקידים למעלה מעשרים שנה. עובד כעצמאי בהדרכת מבוכים ודרקונים ובעל ניסיון מגוון בהדרכה לא פורמלית.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מפגשים
משחקי תפקידים
קהילה
יום רביעי 7/10 18:00 - 20:00
אשכול 1
אקולוגיות בדיוניות / מעיין רותם ושחר דובינר

למה יש בלות'לוריין יותר פרחים מאשר במורדור? מאין הופיעו יערות העובש וחרקי הענק סביב עמק הרוחות? איך מתמודדת חולית עם אקלים קיצוני, ניצול משאבים ואובדן בתי גידול? ולמה, הו למה, תאנוס לא הקשיב בשיעורים? כל אלה, ועוד שאלות אקולוגיות רבות אחרות, מלוות את המדע הבדיוני והפנטזיה בשלל ספרים, משחקי מחשב, סרטי גיבורים ואנימה – וגם בעולם שבו אנחנו הדמויות.
בהרצאה ייחשפו פרטי עלילה מתוך חולית, סרטי הייאו מיאזאקי, קול למתים וסדרת פרן.
מעיין רותם: סטודנט לביולוגיה ימית במכמורת ומתנדב קבוע בכנסים.
שחר דובינר: מועמד לדוקטורט באקולוגיה ומשורר.

הרצאהחולית
טולקין
מדע ואקדמיה
מנגה ואנימה
משחקים וגיימינג
ספרות
קולנוע
יום רביעי 7/10 18:00 - 20:00
אשכול 2
קריפטוגרפיה קוונטית / שי (דשא) ויבורסקי

מחשבים קוונטיים לא יפרצו את כל ההצפנות בעולם, אבל יש שלל דברים אחרים שהם יכולים לפצח. מה נוכל לעשות איתם שלא יכולנו לעשות עד כה, בלעדיהם? בהרצאה נסקור קצת את עולמות הקריפטוגרפיה (הצפנה) והמחשוב הקוונטי, שנמצא עדיין בחיתוליו. בתוך כך נחשוף גם את התחום החדש שנולד כשניסו להשתמש בתופעות שמייחדות את העולם הקוונטי למטרות הצפנה ופענוח.
על המרצה: דוקטורנט לקריפטוגרפיה קוונטית באוניברסיטה העברית.

הרצאהטכנולוגיה
מדע ואקדמיה
יום רביעי 7/10 18:00 - 20:00
אשכול 3
דימוי הדרקון / ד"ר שרון חליפא-גואטה

רבים תוהים מאין הופיעו הדרקונים ומה הייתה משמעותם בעת העתיקה. אך עבור מי שחיו בעת העתיקה התשובה הייתה ברורה: הדרקון והנחש אחד הם. בהרצאה נבחן יצירות אמנות מהעת העתיקה המציגות דרקונים, בעיקר מיוון ומרומא, ונפענח את הקשרים בין סימבוליקת הדרקונים והקדושה שיוחסה להם לתכונות הנחש. בנוסף נבחן מה עומד בבסיסו של טופוס שוחט הדרקון.
מגיל 14 ומעלה. באירוע יוצגו תמונות אמנות של עירום גברי מהעת העתיקה.
על המרצה: היסטוריונית של האמנות. חוקרת את דמותו של הדרקון מזה 13 שנים.

הרצאהדת ומיתולוגיה
היסטוריה
מדע ואקדמיה
פנטזיה
יום רביעי 7/10 18:00 - 22:00
משחקים 3
מגפת הצמחים / בר שילו

העולם התקדם, אבל הטבע נשאר מאחור. בני האדם ושאר המינים התבוניים בונים ערי ענק בעזרת קסם וידע, וגוזלים מהטבע את המשאבים הנחוצים להם כדי להמשיך להתפתח. אבל הטבע לא נשאר חייב, ותמיד ימצא דרך להשיב מלחמה למי שפוגעים בו. גיבורינו יחקרו היעלמויות מוזרות וצמחים משונים, ויצטרכו לקבל החלטות שעלולות לשנות את העולם כפי שהם מכירים אותו. משחק היכרות עם המהדורה השנייה של פאת'פיינדר.
מגיל 15 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימגפות
משחקי תפקידים
מתאים למתחילים
יום רביעי 7/10 18:00 - 19:00
מפגשים
עסקים של משחקי תפקידים: שיח שיתופי פעולה / ארז וינר

משחקי תפקידים הפכו בשנים האחרונות לעסק רווחי ומעניין. כמה חברות מרכזות חלק ניכר מהפעילות בשוק, לצד שלל עצמאיות ועצמאים. המפגש נועד לעודד שיח על שיתופי פעולה שיקדמו את כולנו ויעזרו לנו להשתפר ולהשתבח. רוצים להכיר את העוסקים והעוסקות בתחום? לשתף בקשיים? ואולי יש לכם רעיונות גדולים לשיתופי פעולה? הכל פתוח.
האירוע מיועד לעוסקים עצמאים ומנהלי ארגונים הקשורים להנחיית משחקי תפקידים, מגיל 23 ומעלה.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מפגשים
משחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 20:00 - 22:00
אשכול 1
הדרקון (הפלסטיני) הראשון שלי / לואי ותד

גדר ההפרדה מגבילה לא רק את חופש התנועה של הפלסטינים, אלא גם של הדמויות הספרותיות בספרות הילדים והנוער הפלסטינית. כדי לחדור מבעד לגדר מגייסים היוצרים לעזרתם את הפנטזיה, בדמות אמצעים כמו דרקונים, שיקויים וגלימות היעלמות. מעניין שבעתיים לגלות שהשימוש הזה בפנטזיה אינו מוגבל רק לצד הפלסטיני של הגדר, אלא מתרחש גם בצד הישראלי שלה. איך מיוצגת הגדר בשני השדות הספרותיים – הפלסטיני והישראלי?
על המרצה: חוקר, עורך ומתרגם של ספרות ילדים ונוער בערבית ובעברית.

הרצאהחברה
ספרות
ספרות ילדים
פוליטיקה
פנטזיה
יום רביעי 7/10 20:00 - 22:00
אשכול 2
נשים ודרקונים ‒ מהעת העתיקה ועד משחקי הכס / ד"ר שרון חליפא-גואטה

מוטיב האישה והדרקון נוכח באמנות מהעת העתיקה (יוון, רומא ומצרים), דרך הרנסנס האיטלקי ועד לאמנות פנטזיה בת זמננו. הוא מצליח להכיל בו-זמנית טומאה וקדושה, הערצה ואזהרה. ב"משחקי הכס" הסכמה הזו מתגלמת בדמותה של דאינריז טארגאריין, הלא היא אם הדרקונים. סצנת לידת הדרקונים, שסוגרת את העונה הראשונה של הסדרה, מציגה אותה בהתאם לערכי תנועת #MeToo ומזכירה לצופים את חשיבות ההסכמה.
מגיל 14 ומעלה.
על המרצה: חוקרת אמנות שמתמחה בדמות הדרקון. בדוקטורט שלה התמקדה במוטיב האישה והדרקון באמנות.

הרצאהטלוויזיה
מדע ואקדמיה
יום רביעי 7/10 20:00 - 21:00
אשכול 3
חינוך באמצעות קומיקס / תמר שילדהאוז

האם קומיקס נועד לבידור בלבד, או שאפשר להשתמש בו גם בדרכים אחרות? ילדים משחקים במשחקי דמיון כבר בגיל צעיר מאוד, ולפעמים יבחרו להזדהות עם דמויות של גיבורי-על. ייתכן שדמויות גיבורים אפילו עשויות לסייע לנו בתהליך ההתפתחות שלנו. איך אפשר להשתמש במדיום הקומיקס, על שלל הגיבורים שמככבים בו, כדי להעביר מסר חינוכי? והאם בני הנוער הם בעצם הגיבורים האמיתיים?
על המרצה: בוגרת תואר בעיצוב גרפי, אמנות וחינוך. ההרצאה מבוססת על סמינריון שכתבה במסגרת הלימודים.

הרצאהפסיכולוגיה
קומיקס
יום רביעי 7/10 20:00 - 0:00
משחקים 1
המבוך ההפוך / אלי לוינגר

הזדמן לכם פעם להיכנס למכרה נטוש ולהילחם בגובלינים? לגלות מדרגות אפלות היורדות אל בטן ההר ולחשוף סודות עתיקים? הזדמן לכם פעם לחשוב מה עובר בראשו של הגובלין שבחר לגור במקום כזה? זוהי ההזדמנות שלכם! בואו להגן על המבוך מפני הרפתקנים מרושעים, לבנות מלכודות, לנקום בציידי האוצרות ולחסל את האיום האנושי אחת ולתמיד!
מגיל 12 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
יום רביעי 7/10 20:00 - 22:00
מפגשים
מה הקשר / יובל פורת ועדי שטיאסני

מה הקשר בין הדוקטור, הרמיוני גריינג'ר, סופרמן ומרטי מקפליי? אם עניתם מיד "מסע בזמן", החידון הזה הוא בשבילכם! בואו לחידון גיקי שכולו קשרים מפתיעים בין דמויות, מקומות, ספרים ועוד!
בחידון ישתתפו עד חמש קבוצות, ובכל אחת מהן עד שישה מתחרים. התקשורת בקבוצות תיעשה דרך ב"זום" באמצעות "Breakout Rooms".
ההרשמה לחידון תיעשה מראש ובקבוצות. קבוצות קטנות (עד שלושה חברים וחברות) עשויות להתבקש להתאחד עם אחרות כדי  לאפשר לעוד משתתפים לקחת חלק בחידון.
החידון מבוסס על תוכנית הטלוויזיה הבריטית "Only Connect".

לטופס ההרשמה

יובל פורת: חידונאי ותיק בכנסים, סטודנט למדעי המחשב ולמתמטיקה, חובב טריוויה וקוביות הונגריות.
עדי שטיאסני: בת 17, גיקית אדוקה, דיבייטורית וכותבת.

שעשועוןבידור
טלוויזיה
מדע בדיוני
ספרות
פנטזיה
קולנוע
יום רביעי 7/10 21:00 - 22:00
אשכול 3
אמאל'ה! פחד מאימהוּת ומלידה בקולנוע / ד"ר מגי אוצרי

המדע הבדיוני מאפשר דיון גם בנושאים שנחשבים טאבו, לרבות הפחד מחוויית הלידה ומהאמהוּת. בניגוד לנטייה הרווחת להציג את החוויות הללו כמיצוי האולטימטיבי של הקיום הנשי, לא מעט סרטי מדע בדיוני ואימה מציירים תמונה אפלה בהרבה: הלידה כאירוע מחולל מוות, והילדים עצמם כדמויות שטניות. בהרצאה אבחן את המודל הזה בעזרת ניתוח של סרטים כמו "המפגש", "תינוקה של רוזמרי", "הנוסע השמיני", "משחק ילדים", ו"הצלצול", בלי לשכוח את הנסיבות ההיסטוריות והחברתיות שבהן הם נוצרו.
לגיל 16 ומעלה. בהרצאה יוזכרו מעשי אלימות ואונס.
על המרצה: מחברת ספר הדיסטופיה לנוער "עיניים אדומות", שראה אור בהוצאת כנרת זמורה-ביתן.

הרצאהאימה
מדע בדיוני
מין ומגדר
פסיכולוגיה
קולנוע
יום רביעי 7/10 22:00 - 0:00
אשכול 2
אומרים לנו שיש סקס אחר / רביד אבן-לחץ ארמיאץ'

פאנפיקים הם אבן יסוד בתרבות המעריצים, אבל רבים וטובים מהם מתהדרים בתיאורי סקס איומים ונוראים. חבורת מומחים תתכנס לפאנל חד פעמי שבו נקריא וננתח תיאורי סקס מפאנפיקים שונים, נחפש בהם היגיון ונסביר מה יקרה אם תנסו אותם בבית. לסיום, נספק לקהל המלצות שימושיות לכתיבת סצנות סקס משלהם.
מגיל 16 ומעלה.
רביד אבן-לחץ ארמיאץ' (מנחה): מנחה משחקי תפקידים וחברה בצוות הפקת תוכן. בעלת תואר ראשון בחינוך ותואר שני בחברה אזרחית.
עו"ד גילי כהן-ארזי: עורכת דין ושחקנית תפקידים. כותבת תוכן למבוגרים בלבד עוד מלפני שהותר לה לקרוא אותו.
ד"ר קרן לנדסמן: רופאה, אמא וסופרת בסדר משתנה. זוכת פרסי גפן ומחברת הספרים "לב המעגל" ו"שמים שבורים".
ד"ר בועז קרני-הראל: בעל תואר שני במתמטיקה ודוקטורט בפיזיקה מהאוניברסיטה העברית, מנגיש מדע, מרצה ופאנליסט בכנסים בארץ ובעולם.
איגור ארמיאץ' שטיינפרס: דוקטורנט לזואולוגיה באוניברסיטה העברית וחובב מדע בדיוני ופנטזיה.
נבט טחנאי: עורכת תוכן בחברת GetBooks ספרים דיגיטליים, בעלת תואר שני בספרות אנגלית וחובבת פנטזיה נלהבת.
סיון קוטיק: אנימטורית בעבר, הייטקיסטית בהווה, חובבת משחקי תפקידים, אנימציה וקומיקס.
עינת סיטרון: בעלת תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה, עובדת באולפן חדשות, מרצה ותיקה ומנהלת התוכן לשעבר של פסטיבל אייקון.

פאנלכתיבה
מדע בדיוני
פאנפיקים
פנטזיה
קהילה
יום רביעי 7/10 22:00 - 0:00
אשכול 3
בעיניים חדשות: למה אנחנו משווים דברים? / חגי אלקיים-שלם ואורן ברנשטיין

באיזו שעה לצאת לעבודה? מתי להתחתן? האם כדאי לגדל מחמצת? בפודקאסט "אסור להשוות" אנחנו מנסים לפתור בעיות בעזרת מודלים רבים מעולמות תוכן מגוונים, כדי לקבל נקודת מבט חדשה על המציאות. בפרק מיוחד בשידור חי תוכלו לשמוע עוד על חשיבה מרובת מודלים ולאתגר אותנו בשאלות חדשות ומפתיעות.
חגי אלקיים-שלם: פסיכולוג פוליטי, יועץ אסטרטגי ומגיש הפודקאסטים "הספינר" ו"אסור להשוות".
אורן ברנשטיין: מהנדס תוכנה, מומחה בעיבוד שפה טבעית ומגיש הפודקאסט "אסור להשוות".

הרצאהבידור
יום חמישי 8/10 10:00 - 12:00
אשכול 1
קורנס משלך / נבט טחנאי

המכשפות של היום הן לא מה שהיו פעם! בעשורים האחרונים הפכו המכשפות מנבלות מפחידות לגיבורות מעוררות הזדהות, מנציגות הרוע ללוחמות ברוע. בהרצאה אשווה בין שתי יצירות מרכזיות בז'אנר: "הארי פוטר" ו"בשורות טובות", ואראה איך כל אחת מהן מרחיבה בדרכה את דמות המכשפה, משקמת אותה ומעניקה לה את הכבוד הראוי. לסיום נשמע קצת ממה שיש ל"מכשפה החדשה" לומר בנושאים המעסיקים רבים מאיתנו כיום.
על המרצה: עורכת תוכן בחברת GetBooks ספרים דיגיטליים, בעלת תואר שני בספרות אנגלית ומנהלת בקבוצה הישראלית הנחמדה והמדויקת בפייסבוק.

הרצאההארי פוטר
מין ומגדר
ספרות
ספרות ילדים
פנטזיה
יום חמישי 8/10 10:00 - 12:00
אשכול 2
מכסחי המיתוסים: מה מנחים באמת מחפשים בשחקנים שלהם? / ערן בן-סער מולוט וגיא הילטון

שני מנחים ותיקים, מקשישי התחום, ישאלו זה את זה שאלות קשות ואף חתרניות שישפכו אור חדש על מה שקורה מאחורי הקלעים בתחום ועל שאלת השאלות: מה מנחה באמת מחפש בשחקנים? נציג כמה השקפות, ננפץ כמה מיתוסים בתחום ונשתעשע קצת על חשבון השחקנים.
ערן בן-סער מולוט: מנחה משחקי תפקידים ומיואש משחקנים מאז 1985.
גיא הילטון: מנחה משחקי תפקידים ובוכה בגלל שחקנים מאז 1982.

הרצאהמשחקי תפקידים
יום חמישי 8/10 10:00 - 12:00
אשכול 3
נרניה לא גרה כאן יותר / אורי עמית

יצירות רבות עוסקות במעבר לתוך סיפור, אך האם היקום הסיפורי שנגיע אליו יהיה העולם שציפינו לו? בהרצאה נבקר במספר עולמות ונבדוק אם הם השתנו בזמן שלא היינו בהם. כמו כן נראה איך הביקור בעולם אחר משנה את העולם ואת המבקר גם יחד. נתייחס בין השאר לסדרת "דברי ימי נרניה", "הסיפור שאינו נגמר", "שר הטבעות" ו"המהלכים בקצוות", ולא נזנח גם את צמד הבלשים אלייג'ה ביילי ור' דניל אוליבאו ("מערות הפלדה").
על המרצה: עובד סוציאלי ועובד נוער, בעל תשובה ושאלה, שאמאן ואלכימאי.

הרצאהמדע בדיוני
ספרות
פנטזיה
יום חמישי 8/10 10:00 - 14:00
משחקים 4
מיזם אספמיה: קומפלקס אלפא / מיכאל פבזנר

החיים בקומפלקס אלפא מושלמים, אך כמה טראבל-שוטרים שלא קיבלו משימה מהמחשב מוצאים את עצמם מטילים ספק במה שקורה סביבם. האם הטעם החדש של גלולות המזון מעורר הזיות? מי צייר פטיש ומגל בחדר האוכל? ומדוע מסדרון א5 נצבע פתאום בסגול?
"מיזם אספמיה" הוא משחק ישראלי מקורי, שהדמויות בו חוקרות קונספירציה, בשעה שאת השמועות ממציאים השחקנים עצמם. בואו להתנסות במשחק הדגמה רשמי בהנחיית "סוכני אספמיה"! אי-הרשמה למשחק פירושה בגידה.
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
יום חמישי 8/10 10:00 - 11:00
מפגשים
מפגש קהילת "לב המעגל"

מפגש לחובבי וחובבות העולם של "לב המעגל" בהשתתפות קרן לנדסמן, שהבטיחה לענות על שאלות אבל לא הבטיחה להביא את החתולים.

לכניסה לאירוע לחצו כאן

מפגש
יום חמישי 8/10 11:00 - 15:00
משחקים 1
אל נא תבכי, הו נסיכה! / רואי אינהורן

עננים כבדים מסתירים את אור הכוכבים. קרני ירח בודדות זורחות על ארמון האורנים הדוממים, היכלו של טאמאראי החורף. מיטב האורחים הוזמנו לנשף דמדומי החורף: פיות ואלפים, ננסים ובני אנוש, וגם אתם. זהו הלילה הקדוש ביותר בשנה, שבו, כך מספרת האגדה, התרחש הקרב הנורא בין נסיך הביצה לאדון הקברים. ובממלכת הפיות, גם לאגדות יש כוח…
הרפתקה טראגית על הדברים שאנשים מוכנים לעשות למען האהבה.
נדרשת היכרות עם המהדורה החמישית של מבוכים ודרקונים. למשתתפים יסופקו דמויות מוכנות.
מגיל 17 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימבוכים ודרקונים
משחקי תפקידים
יום חמישי 8/10 12:00 - 14:00
אשכול 1
כמו שני משוגעים בפריים: הפרעות נפשיות בטלוויזיה / זהר ברטל

גיבורי הסדרות האהובות עלינו עוברים אירועים טראומטיים למכביר – הם יוצאים למלחמה, נחטפים, מאבדים הורים על ימין ועל שמאל – וגם נאלצים לשמור בסוד חלק מזהותם, במיוחד בז'אנר הספקולטיבי. כל העומס הזה משפיע בהכרח גם על נפשותיהם של הגיבורים והנבלים שלנו, שמפתחים הפרעות נפשיות לא פשוטות, מפוביות ועד דיכאון. אילו הפרעות נפשיות מיוצגות בסדרות הז'אנר? ואיך הייצוג שלהן נוגע באנשים שמתמודדים עם הפרעה נפשית במציאות?
מגיל 14 ומעלה. ההרצאה תתייחס להתמודדות עם מצוקות נפשיות רבות, ובהן אובדנות, דיכאון, חרדה, פוסט טראומה והפרעות אכילה.
על המרצה: פמיניסטית, גיקית, אוטודידקטית והמייסדת של קבוצת פמיטראש – הבית למה שפמיניסטי, מה שמנצנץ, ומה שביניהם.

הרצאהטלוויזיה
טריגר
מדע בדיוני
פנטזיה
פסיכולוגיה
יום חמישי 8/10 12:00 - 14:00
אשכול 2
גיבור או נבל / מלודי ברון

לוקי וטוני סטארק, גיבורי היקום הקולנועי של מארוול, חולקים מאפיינים משותפים רבים. אחד מהם בחר להיות נבל והשני בחר להיות גיבור, אבל במבט מעמיק יותר נראה שהדמיון בין שניהם עולה על המשותף בינם לבין גיבורים או נבלים אחרים. בהרצאה אספר על מסעותיהם כגיבור וכנבל לאורך סאגת הסרטים, אשווה ביניהם לבין גיבורים ונבלים מיצירות אחרות, ואטען שהם בחרו את דרכם, גם אם נראה שלא באמת היתה להם ברירה.
ההרצאה תעסוק בין השאר באלימות במשפחה ובאלכוהוליזם, ותדון ברוב סרטי היקום הקולנועי של מארוול.
על המרצה: בוגרת תואר שני בלימודי מגדר. התזה שלה עסקה בקשר בין מגדר ולאומיות.

הרצאהגיבורים בעל כורחם
מארוול
קולנוע
יום חמישי 8/10 12:00 - 14:00
אשכול 3
היוצר או המתכנת? גישות בבניין עולם בדיוני / גדעון אורבך

האם עולם בדיוני הוא יצירה או מוצר? האם עדיף להיכנס לתוכו וללמוד אותו בהדרגה, או שמוטב להנדס אותו מבחוץ? ובמה כדאי להתחיל ‒ בסיפור של כפר קטן, או בבנייה מדוקדקת של פנתאון האלים והכוחות הקוסמיים? בהרצאה נסקור שתי גישות מנוגדות ליצירת עולם בדיוני, נעמוד על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן, ונברר איך משתקף העימות ביניהן ב"עץ ועלה", קובץ המאמרים של טולקין, העוסק ביצירה בכלל וב"סיפורי פיות" בפרט.
על המרצה: עוסק בפנטזיה ובמשחקי תפקידים כבר שלושה עשורים. יוצר עולמות המערכה מלסטרה וקלדאריה.

הרצאהטולקין
כתיבה
משחקי תפקידים
ספרות
פנטזיה
יום חמישי 8/10 12:00 - 15:00
משחקים 2
טוואי הצללים / יונתן הובר

מצאת אותו בעליית גג. בחנות עתיקות. בטיול ההוא בפארק. אתה לא ממש זוכר. כדור שחור, חלק ומבריק, עם פסים לבנים עדינים. והוא תמיד שם. בתיק, בכיס, ביד. אתה לא יודע למה, אבל אתה פשוט תמיד מביא אותו. תחנת הרכבת, 8 בבוקר. אתה עומד ובוהה בו, בלי לזכור למה אתה פה ומתי הגעת.
המשחק הורץ בכנסים קודמים ואפשר להשתתף בו שוב. הוא פונה לכל המגדרים. השתתפות פעילה הכרחית להצלחתו.
מגיל 16 ומעלה. המשחק עוסק באלימות ובפגיעות נפשיות.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
פנטזיה
יום חמישי 8/10 12:00 - 13:00
מפגשים
פיות, דרקונים, שינוי והשתנות: השקת הספר "ענבר וזהב"

הצטרפו אלינו להשקתו של ספר פנטזיה חדש – "ענבר וזהב", מאת יותם שפירא. במרכזו עומדת קריסטין, מכשפה ששתי פיות נחתו בסלון שלה. משהסכימה לעזור להן, כל עולמה התהפך והיא נחשפה לעולם אחר, של קסם שונה בתכלית מזה שלמדה להכיר, של חברויות בלתי צפויות – ומעל הכל של צדדים בתוכה שכלל לא ידעה על קיומם.
נדבר על פיות, מכשפות ודרקונים, ועל שינוי, השתנות והשוני ביניהם בעולמות הדמיון ובמציאות.

לכניסה לאירוע לחצו כאן

השקהאין צורך בצמיד
השקות
ספרות
פנטזיה
יום חמישי 8/10 13:00 - 14:00
מפגשים
חידון מחנה החצויים

מכל קצות הארץ (ומעבר לה) נאספו מיתוסים וסיפורים. האם תצליחו להתמודד איתם? הצטרפו אל פרסי ג'קסון וחבריו למלחמה במפלצות, פענוח נבואות וכשפים ומפגש עם ישויות עתיקות שונות ומשונות. האם אתם יודעים על אילו מקורות הן נשענות? בואו לגלות בחידון מחנה החצויים.
האירוע מיועד לילדים ונוער, אך גם בוגרים רשאים להשתתף.
על המנחה: תלמידת תיכון ליאו בק, גיקית מילדות, מנחה משחקי תפקידים, פעילה בכנסים, תולעת ספרים ויוצרת נלהבת.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

שעשועוןאין צורך בצמיד
בידור
דת ומיתולוגיה
ילדים ונוער
ספרות
פנטזיה
יום חמישי 8/10 14:00 - 16:00
אשכול 1
אראגורן: גיבור מתבגר בן 90 / אלמוג כהן

נתקלנו בהם שוב ושוב בז'אנר הפנטזיה: סיפורים בכיכובו של נער יתום, נצר לשושלת מפוארת, שמגלה את מורשתו ויוצא למסע התבגרות כדי לזכות בתהילה ובאהובת ליבו. גם טולקין, שנחשב אבי הז'אנר בתחומים רבים, כתב גיבור מהסוג הזה בדיוק. בהרצאה אבחן את דמותו של אראגורן, המלך לעתיד המזדקן, ואנסה להוכיח שהוא לא רק מנטור לחבורה, אלא גם המתבגר המהוסס שהגדולה נכפתה עליו והוא לא יודע מה לעשות איתה.
מומלצת היכרות קודמת עם יצירותיו של טולקין.
על המרצה: חברת סגל בכנסים, בוגרת תואר ראשון בספרות אנגלית, סטודנטית להוראת אנגלית וחובבת טולקין מילדות.

הרצאהגיבורים בעל כורחם
טולקין
ספרות
פנטזיה
יום חמישי 8/10 14:00 - 16:00
אשכול 2
יותר בדיוני ממדע / ד"ר בועז קרני-הראל

הפאנל הכי נטפקן באייקון חוגג בר-מצווה! כי אם הם ממשיכים לעשות סרטים גרועים, אנחנו נמשיך להציג את חוסר הדיוקים המדעיים ה"קלים" שלהם בכובד ראש וביישוב הדעת. בערך.
ד"ר בועז קרני-הראל (מנחה): בעל תואר שני במתמטיקה ותואר שלישי בפיזיקה, מנגיש מדע ומרצה בכנסים בארץ ובעולם.
יואב לנדסמן: מהנדס חלל, גיאופיזיקאי, יזם, בוגר אוניברסיטת החלל הבינלאומית, ולשעבר סגן מנהל משימת "בראשית" לירח.
ד"ר קרן לנדסמן: רופאה אפידמיולוגית, ממקימות עמותת מדעת. מחברת הספרים "שמים שבורים" ו"לב המעגל" והבלוג "סוף העולם – מבט מהיציע".
דניאלה קרני-הראל: הייטקיסטית, מטפלת בחיות בר ודור שני למדע הבדיוני בארץ.
ד"ר עופר מתוקי: אסטרופיזיקאי, בעל דף הפייסבוק והבלוג "היקום הנראה" ומנהל כנס עולמות.

פאנלמדע בדיוני
מדע ואקדמיה
קולנוע
יום חמישי 8/10 14:00 - 16:00
אשכול 3
כמה חבל שאין המשך למטריקס: כשהיצירתיות כושלת / עינת סיטרון

יש מי שטוענים שהיוצרים צודקים תמיד, אבל זה כי שכחו לעדכן אותם במות המחבר. לפאנדום דרכים משלו לתקן את הטעויות של הקאנון, אבל זה לא ימנע ממנו להתלונן עליהן. חבורת פאנליסטיות משובחת תחשוף אחדות מהבחירות היצירתיות המשונות ביותר של הז'אנר, תסביר במה טעו היוצרים ותציע איך לעשות את זה טוב יותר.
עינת סיטרון (מנחה): בעלת תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה, עובדת באולפן חדשות, מרצה ותיקה ומנהלת התוכן לשעבר של פסטיבל אייקון.
לילי דאי: בעלת תואר שני במדעי הקוגניציה וכותבת מדע בדיוני ופנטזיה.
מעין שיר: מהנדסת פתרונות בינה מלאכותית ומפיקת תוכן.
נטע טרופ: מנהלת הקופות של הפסטיבל, אשת כנסים וסטודנטית לפסיכולוגיה ולחינוך באוניברסיטה העברית.

פאנלבחירות
טלוויזיה
מדע בדיוני
פנטזיה
קולנוע
יום חמישי 8/10 15:00 - 19:00
משחקים 4
דרכו של גיבור / אלי לוינגר

כשאמרו לכם שגובלינים טורדניים משוטטים ליד גבולות העיירה, הייתם הראשונים שהתגייסו להשמידם. רק אתם תוכלו לסייע לכפריים מול אספסוף השיקוצים דמויי האנוש שפושטים על עיירותיהם כנחיל עכברושים. איש לא הכין אתכם למלכודות, ואף אחד לא הסביר לכם מבעוד מועד איך לא להסתבך, או סיפר לכם שלפעמים גם גיבורים בורחים.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
פנטזיה
יום חמישי 8/10 16:00 - 17:00
אשכול 1
הפילוסופיה של גיבורי-על / בר פישביין

יש גיבורי על שאסור להם להרוג, לפחות בכוונה תחילה. בסדרה "הפלאש", בארי אלן שוקד ללמד את כל מי שרק מוכן להקשיב לו שאפשר להיעזר בכוחות העל כדי לגבור על הנבלים בלי שהם ישלמו על כך בחייהם. כשהוא כבר מתפתה בכל זאת להרוג, חבריו עוצרים אותו בטענה שהבסת האויב התורן לא מצדיקה את הכתמת נפשו של הגיבור. בהרצאה אתעמק בטיעוניהם של קלארק קנט מ"סמולוויל" ושל גיבורי יקום "החץ", ואנסה לפרק אותם מנקודת מבט פילוסופית.

על המרצה: דיבייטורית ותיקה, בעלת תואר ראשון בספרות אנגלית ומדעי הרוח וסטודנטית לתואר שני בפילוסופיה.

הרצאה
יום חמישי 8/10 16:00 - 18:00
אשכול 2
אבל למה לא התייעצתם עם מומחה?! / שיר בן אור

יצירות ספקולטיביות רבות מחייבות אותנו להשעות את הספק ולקבל כפשוטן הנחות יסוד שמפרות עקרונות בסיסיים, אבל לפעמים רק יודעי-דבר ישימו לב לצרימה. ארבעה מומחיות ומומחים מתחומים שונים במדעי החברה והרוח יצביעו בפניכם על קווי עלילה שגרמו להם לדפוק את הראש בקיר. האם הבחירות שלנו באמת משפיעות על מבני כוח ומוסדות חברתיים? מה אנחנו לא מבינים בדמויותיהם של לורד וולדמורט והנשיא סנואו? ולמה באפי שיקרה כשאמרה ש"נשים יכולות לבחור להיות חזקות"?
הפאנל ילווה בתמלול (כתוביות בעברית).
שיר בן-אור (מנחה): ספרנית טכנית וארכיבאית. תלמידת תואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית.
ד"ר דני אורבך: היסטוריון צבאי, מרצה בכיר בחוגים להיסטוריה וללימודי אסיה באוניברסיטה העברית.
ד"ר אפרת דסקל: ד"ר לתקשורת ופוסט דוקטורנטית בתחומי מדיניות דיגיטלית באוניברסיטה העברית.
ד"ר נדב פרץ-וייסוידובסקי: מרצה בכיר בפקולטה לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית אשקלון. מתמחה במדיניות חברתית, עוני ומגדר.

פאנלטלוויזיה
מדע בדיוני
מדע ואקדמיה
ספרות
פנטזיה
קולנוע
יום חמישי 8/10 16:00 - 17:00
אשכול 3
אף אחד לא מצפה לאפוקליפסה (חוץ ממי שכן) / עו"ד שירה אבנת

בספרם של אסימוב וסילברברג "שקיעה", קבוצת מדענים מגלה שעולמם עתיד להיחרב. הם מנסים לעזור לעולם להתכונן לאפוקליפסה, אבל העולם לא ממש מעוניין לשמוע. בהרצאה אסקור יצירות נוספות שמתארות התמודדות עם אפוקליפסה מתקרבת ואבחן את אופני ההתמודדות השונים, מה נדרש כדי לשכנע אנשים שסוף העולם מגיע, איך מתכוננים לקראתו, ומה אפשר ללמוד מכך כדי להתמודד עם אפוקליפסה במציאות. אעסוק בין השאר ב"שקיעה" וב"מוסד" של אסימוב, בסדרת "שיר של אש ושל קרח" ובסרטים כמו "פגיעה קטלנית" ו"היום שאחרי מחר".
על המרצה: עובדת בשירות המדינה, חובבת מדע בדיוני ופנטזיה, מתנדבת ומרצה בכנסים.

הרצאהאסימוב
מדע בדיוני
ספרות
קולנוע
יום חמישי 8/10 16:00 - 20:00
משחקים 1
פלאים: גיבורי המחר – מלחמת טרויה / חגי גומפרט

פעם האדירים ניהלו מאבקים סודיים, אבל לפני עשור למד העולם על קיומם. היום, כוחות-על לא פוטרים אתכם מהכנת שיעורי בית. עם היכולות שלכם מגיעה גם האחריות להגן על הציבור מפני המלחמה המתנהלת בין שני כוחות זדוניים. חבל רק שפרויקט הגמר, הדייט המקסים וארוחת החג המשפחתית לא מתכוונים לחכות עד שתסיימו להציל את העולם.
הבמה שלכם, פלאים: אתם גיבורי המחר.
מגיל 14 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
פלאים
יום חמישי 8/10 17:00 - 18:00
אשכול 1
עם הורים כאלה מוטב להיות יתום / זהרה רון

בהמון יצירות מדע בדיוני ופנטזיה, וגם במיתוסים רבים, לגיבורים הראשיים אין הורים. ברבות אחרות ההורים אמנם קיימים לכאורה, אבל הם נעדרים או לא מתפקדים. מי ממלא את מקום ההורה הנעדר, ואיך זה קשור למסע הגיבור? נדבר על רבות מהדמויות החביבות בז'אנר: מפרודו בגינס עד ג'ון סנואו, מהארי פוטר ועד פרסי ג'קסון, קרטר וסיידי קיין ב"הפירמידה האדומה", ועוד רבים וטובים שההורים שלהם לא כל כך טובים.
על המרצה: עיתונאית, כותבת ועורכת, מבקרת ספרים ב"גלובס" וחובבת מדע בדיוני ופנטזיה.

הרצאההארי פוטר
ספרות
פנטזיה
יום חמישי 8/10 17:00 - 18:00
אשכול 3
The Sci-Fi Eye מדברים על בחירות (באנגלית)

ה-Sci-Fi Eye הוא פודקאסט ישראלי באנגלית שבוחן את החדשות, החיים, היקום וכל השאר דרך נקודת המבט המיוחדת של קוראי מדע בדיוני. הפעם נדבר על הבחירות המתקרבות בארצות הברית, ונראה מה בהן שונה מהבחירות הקודמות (ומה לא) ואילו סופרים חזו את טראמפ ואת הסוגיות הבוערות: התערבות זרה (רוסיה? סין? מי בתפקיד החייזרים הפעם?), טכנולוגיות רלוונטיות (מישהו אמר הצבעה מרחוק?) וחשיבות הבחירות החופשיות לתפיסה הדמוקרטית של המדע הבדיוני.
נעמי כרמי: מנהלת דיגיטל ומרצה, חובבת מדע בדיוני ומשלבת ביניהם מתי שרק אפשר.
טליה ואיש: עוסקת בחדשנות וחובבת דיסטופיות, אבל לא את הנוכחית.
אבנר שחר קשתן: מרצה, חובב, קורא וצופה אקלקטי.

פאנלבחירות
בידור
מדע בדיוני
יום חמישי 8/10 17:00 - 19:00
מפגשים
תבונה וסיכונים / עידו ואיתי אבלמן

משחק הטריוויה הפופולרי שמתאים גם למי שיודע וגם למי שרק מהמר – עכשיו בגרסת השעשועון! בואו להפגין את הידע הגיקי שלכם, או לפחות להמר על מי שיודע יותר מכם. בשעשועון הזה תוכלו לענות על שאלות טריוויה לגיקים מקצועיים, או לבחור בתשובה ההגיונית ביותר לדעתכם. מבוסס על משחק הלוח Wits and Wagers, שבו השחקנים עונים על שאלות טריוויה שמאפשרות אומדנים, ומי שהכי קרוב זוכה.
עידו אבלמן: חובב משחקי לוח וטריוויה, במיוחד טריוויה גיקית.
איתי אבלמן: אחיו ועוזרו הנאמן של עידו. חובב מוזיקת רוק ופאנדומים גיקיים שונים.

לכניסה לאירוע לחצו כאן

שעשועוןאין צורך בצמיד
בידור
יום חמישי 8/10 18:00 - 20:00
אשכול 1
אירוע הסיום

שוב הגענו לסוף הפסטיבל. רגע לפני שאתם יוצאים בחזרה למחוזות השגרה, הכנו בשבילכם סיכום מרגש של כל החוויות. בואו למופע שישלב את טקסי הענקת פרס גפן ופרס עינת, הצגת הזוכים בתחרות התחפושות הגדולה של הפסטיבל, רגעי השיא שנתפסו במצלמות אייקון וכמובן הרבה רגעים של הומור עצמי המוקדשים לקהילות החובבים.
מנחה: עינת סיטרון

מופעבידור
מדע בדיוני
פנטזיה
קהילה
יום חמישי 8/10 18:00 - 19:00
אשכול 2
בדואים בחלל / נורית יוחנן

בז'אנר שמבוסס ברובו על תרבויות אירופה, פרנק הרברט בחר בחירה יוצאת דופן כששאב את ההשראה ל"חולית" דווקא מהתרבות הערבית השבטית, שהתקיימה מאות שנים לפני הולדת האסלאם. ההרצאה תשווה בין הדררים מ"חולית" לנוודים בחצי האי ערב ובמזרח התיכון בכלל, ותברר מה זה אומר על חיי הנוודים בחולית ובכדור הארץ. מה היה תפקידו של המדבר בתרבות השבטית הערבית? ועד כמה זה שונה מהרכיבה על העקלתון?
על המרצה: סטודנטית לתואר שני בהיסטוריה של המזרח התיכון. כתבת לענייני פלסטינים והעולם הערבי בתאגיד השידור הישראלי.

הרצאההיסטוריה
חולית
מדע בדיוני
מדע ואקדמיה
ספרות
יום חמישי 8/10 18:00 - 19:00
אשכול 3
בחירה בתוך אי-בחירה / עומר שכטר

לא בחרת לקרוא את התקציר הזה. או שמא…?
שאלת הרצון החופשי מוצגת בשלל דרכים ביצירות המדע הבדיוני והפנטזיה – מנבואה שמשמעה דטרמיניזם מוחלט ועד גיבורים שהבחירות שלהם משנות את העתיד והעבר גם יחד. בהרצאה נציג דוגמאות ל(אי)רצון חופשי ביצירות ז'אנר, ובהן "הארי פוטר", "בבילון 5", "12 קופים", "סיפור חייך" ו"קצה המחר", נסביר מה ההבדל בין בחירה בפנטזיה ובחירה במדע הבדיוני, ונראה איך משפיע מבנה היצירה על הגיבור.
על המרצה: בעל תואר שני במתמטיקה ותמיד יודע איפה המגבת שלו.

הרצאהבחירות
גיבורים בעל כורחם
טלוויזיה
מדע בדיוני
ספרות
פנטזיה
קולנוע
יום חמישי 8/10 18:00 - 22:00
משחקים 2
חלומות / עמית ברוך וראובן צירל מנדלוביץ'

לפעמים חלומות הם רעים, לפעמים הם טובים. ולפעמים… הם מתגשמים – אפילו הסיוטים הכי גדולים. השאלה היא אם אתם מסוגלים להתמודד איתם.
מגיל 16 ומעלה.

משחק תפקידים שולחנימשחקי תפקידים
יום חמישי 8/10 19:00 - 20:00
אשכול 2
אתה חי רק פעמיים / מתן בכר

כולנו מביטים לפעמים אחורה על ההחלטות שקיבלנו וחושבים "מה היה אילו?" – איך היו נראים חיי אילו פעלתי אחרת? לפעמים אפילו החלטה קטנה, כמו איזה קורנפלקס לאכול, עשויה לשנות הרבה. בהרצאה נבחן דוגמאות של החלטות מרכזיות ואת ההשלכות שהיו לבחירות שהתקבלו בצומתי ההחלטה האלה, מ"באפי" ועד "מראה שחורה". מי יודע? אולי בסוף נגלה שמוטב לשמוח בחלקנו.
על המרצה: כותב באתר הקולנוע "עין הדג" וממייסדי הבלוג "תת-תרבות".

הרצאהבחירות
טלוויזיה
מדע בדיוני
פנטזיה
יום חמישי 8/10 19:00 - 21:00
אשכול 3
איך אנחנו בוחרים? / נטע טרופ

גלידה או שוקולד? קירק או פיקארד? להשמיד את הטבעת או לשמור אותה לעצמי? מדי יום אנו מקבלים מספר אסטרונומי של החלטות, החל במה ללבוש ובמה לצפות וכלה בהאם להביא ילדים לעולם ובאיזו עיר נגור. האם ההחלטות שלנו תמיד הגיוניות? האם אנחנו בוחרים יותר טוב יחד או לחוד? אילו טעויות נפוצות כולנו עושים כשאנחנו מקבלים החלטה? בהרצאה נסקור את תהליך קבלת ההחלטות האנושי ונגלה איך נוכל לקבל החלטות קצת יותר טובות.
על המרצה: סטודנטית לפסיכולוגיה ולחינוך באוניברסיטה העברית ומנהלת הקופות של הפסטיבל.

הרצאהבחירות
מדע ואקדמיה
פסיכולוגיה
יום חמישי 8/10 20:00 - 22:00
אשכול 1
טוב להיות רע? בחירות במשחקי וידאו / איתי שטורם

בעולם שלנו קיימים שיקולים מוסריים, ולא מסובך במיוחד להבין מה נכון לעשות. לא כך בעולם המשחקים: רבים מהם מאפשרים לנו לבחור בין הצד "הטוב" לצד "הרע", אבל לפעמים קשה ומתסכל להיות בצד של הטובים. מה משתלם יותר: לברוח מאויבים עד שהם הופכים לחברים, או להפוך לאימת המשחק? האם כדאי לתת לנבל לסיים את הנאום? אילו השלכות יש למעשינו בתוך המשחק (אם יש בכלל כאלה)? והאם אנחנו עלולים להשמיד את העולם בלי לשים לב? 

מגיל 13 ומעלה.

על המרצה: בן 28, חבר סגל באייקון בשלל תפקידים כבר למעלה מעשור.

הרצאהבחירות
משחקים וגיימינג
יום חמישי 8/10 20:00 - 21:00
אשכול 2
בוחרים בעתיד / אהוד מימון

כולנו למדנו ש"קול אחד לכל אחד", אבל אולי יש שיטות בחירות אחרות, טובות יותר? מפעם לפעם מוזכרות ביצירות מדע בדיוני שיטות אחרות לבחירות, ובהרצאה זו אסקור אחדות מהן. מקיפלינג, דרך אסימוב והיינליין ועד מלכה אולדר (Older), אנסה לתאר את השיטות ולהבין מה הוליד אותן.
על המרצה: עורך אתר האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה ואסופת הסיפורים השנתית "היה יהיה". מרצה ובלוגר.

הרצאהאסימוב
בחירות
מדע בדיוני
ספרות
יום חמישי 8/10 20:00 - 22:00
מפגשים
שיח מרחב בטוח במשחקי תפקידים / הילה גרגורי מיינרט

דיון מונחה שמטרתו להפוך את קהילת משחקי התפקידים בישראל למקום בטוח יותר לכולם, בדגש על נשים ולהטבפא"ק+. הדיון מיועד בעיקר לשחקניות תפקידים ולפעילות בקהילה, אך פתוח לכל מי שהנושא מעניין אותה, מכל המינים והמגדרים.
האירוע בליווי הצוות למניעת הטרדות של פסטיבל אייקון וצוות המרחב הבטוח של העמותה למשחקי תפקידים בישראל.
על המנחה: משחקת ומנחה משחקי תפקידים חיים בארץ ובחו"ל כבר 15 שנים, ופעילה בתחום המרחב הבטוח.

לחצו כאן לכניסה לאירוע

מפגשאין צורך בצמיד
מין ומגדר
משחקי תפקידים
קהילה
יום חמישי 8/10 21:00 - 22:00
אשכול 2
לצאת מארון הקבורה / עדי גריידי-אשכנזי

ישנה משיכה מינית לבני ובנות אותו מין, או לשלל מינים שונים. ומה עם משיכה לדם? האם זו גזירת גורל או בחירה? ומה לגבי מימוש המשיכה האסורה הזאת?
במשך עשורים שימשו ערפדים וערפדות מטפורה מוסווית למיניות להט"בית או חריגה, וגם ייצגו בעצמם את המיניות הזאת בספרות, בטלוויזיה ובקולנוע. לכן הם מספקים נקודת מוצא מצוינת לגשת לאחת השאלות הבסיסיות לגבי להט"בים: האם נולדנו כך או שבחרנו בזה?
מגיל 16 ומעלה. ההרצאה תתייחס מפורשות למיניות ולמוות.
על המרצה: חוקרת ומרצה על היסטוריה, פוליטיקה, תרבות ומיניות.

הרצאהטלוויזיה
מין ומגדר
ספרות
פנטזיה
יום חמישי 8/10 21:00 - 22:00
אשכול 3
מגפות מצחיקות! / ד"ר מורן לוין

משחר ימי האנושות, מגפות הילכו עלינו אימים וסקרנו אותנו. פלא שהן מופיעות שוב ושוב בסרטי הז'אנר? דרך קטעים נבחרים ממונטי פייטון ואחרים, נבין שמגפות הן עניין לגמרי… משעשע. ואם אנחנו, כחובבי הז'אנר, לא יכולים לצחוק על דיסטופיה טובה, מי כן יכול? ההרצאה שתוכיח לכולם שצוחק מי שצוחק אחרון – ובלי אף מילה על הקורונה.
מגיל 13 ומעלה. ההרצאה כוללת עיסוק במחלות ובמוות.
על המרצה: רופאה מומחית לרפואה פנימית. כעת בהתמחות בגסטרואנטרולוגיה.

הרצאהמגפות
מדע בדיוני
מדע ואקדמיה
קולנוע
יום חמישי 8/10 22:00 - 23:00
אשכול 1
אירוע הפתיחה של אייקון: חתולות / רותם ברוכין ומרינה ברלין

הפאנפיקים שלא ייכתבו לעולם: אירוע הומוריסטי בהפתעה!
___
דראקו מאלפוי הוא בריסטה בבית קפה, כשיום אחד נכנס הדיונון הענק, העיניים שלהם נפגשות… ניצוצות עפים באוויר… אבל אז מגיעה באפי, קוטלת ההלכים הלבנים, ודורשת שקפטן ספינת הפיראטים לוקי יחזיר מיד את העוגיות שגנב מהמכירה של שי-רה ונסיכות הכוח, לפני שצבא בא-סינג-סיי ישתלט על הופעת המקהלה המקומית, שבה אלכסנדר המילטון וקפטן קירק חומדים שניהם את תפקיד הטנור – וגם זה את זה!
מצטערות, אין לנו זמן לכתוב את הפאנפיקים האלו – אבל יותר מנשמח לכתוב (בעזרתכם/ן, כמובן!) את תקצירי הפאנפיקים הטיפשיים והגאוניים ביותר שאי פעם קראתם/ן, ומי יודע, אולי גם תקבלו השראה?

האירוע נועד לצופים מגיל 18 ומעלה!

רותם ברוכין: מחזאית, תסריטאית וסופרת זוכת פרס גפן. התחילה לכתוב ספרות מקור כי אי אפשר להתפרנס מפאנפיקים.
מרינה ברלין: סופרת, משוררת ומבקרת. התחילה לכתוב וראתה עולם בזכות פאנפיקים.

מופע
יום חמישי 8/10 22:00 - 0:00
אשכול 2
תור הזהב של משחקי הלוח / עידו אבלמן

רבים חושבים שזמנם של משחקי הלוח עבר – הרי ברור שמשחקי הווידאו והמחשב תפסו את מקומם ואף אחד לא משחק בהם יותר. אבל המציאות שונה לגמרי: אנו נמצאים כיום בתקופה של פריחה אדירה בתחום משחקי הקופסה, שיוצאים לאור בהמוניהם וגם איכותם משתפרת והולכת. מה הוביל לעידן משחקי הקופסה המודרני? מה מאפיין אותו? ומה צופן לו העתיד?
על המרצה: חובב משחקי קופסה מאז התיכון ומחזיק באוסף של כמאתיים משחקים.

הרצאהמשחקים וגיימינג
מתאים למתחילים
יום חמישי 8/10 22:00 - 0:00
אשכול 3
טנק גירל ואנשי המסתורין / אביעד שמיר

בשנות ה-90 גיבורי-על מפורסמים כמו סופרמן וספיידרמן כבר כיכבו על המסך הקטן, אולם בתעשיית הקולנוע עדיין פחדו להמר על גרסאות קולנועיות שלהם. במרבית סרטי הגיבורים בשנים 1999-1990 כיכבו דווקא גיבורים של סדרות קומיקס פחות ידועות, ביניהם השופט דרד, בלייד, העורב, הפאנטום וגברים בשחור. חלקם הצליחו יותר וחלקם פחות, אבל רובם לא היו מוכרים קודם לקהל הרחב. בהרצאה נסקור את העשור הכי מוזר שעבר על סרטי גיבורי-העל.
על המרצה: חידונאי ומבקר סרטים, בעל הבלוג "בשביל הזהב" וממגישי הפודקאסט "שורה שנייה באמצע".

הרצאההיסטוריה
טלוויזיה
קולנוע
קומיקס
Top
נגישות